Πολιτική

Χατζηδάκης για Ευρωεκλογές: Πολλοί ψηφοφόροι αισθάνθηκαν ότι δεν υπήρχε διακύβευμα (Βίντεο)

Ο Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών προχώρησε σε  μία αποτίμηση του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.

«Πολλοί αισθάνθηκαν ότι δεν υπήρχε διακύβευμα», ανέφερε αρχικά στην ΕΡΤ, ενώ στη συνέχεια σε ερώτηση αν οι ψηφοφόροι της ΝΔ εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους στην κυβέρνηση, απάντησε ότι «ο κόσμος θέλει λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας».

Χατζηδάκης: Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει μια σχετική απάθεια για τις Ευρωεκλογές


Ερωτηθείς για το πώς μεταφράζουν στην κυβέρνηση το μήνυμα των Eυρωεκλογών ο Κωστής Χατζηδάκης απάντησε ότι όλοι οι ψηφοφόροι δεν ήθελαν να πουν το ίδιο πράγμα.

«Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει μια σχετική απάθεια για την Ευρώπη και τις ευρωεκλογές. Υπήρχε η αίσθηση ότι δεν διακυβέβεται τίποτα. Θα ήταν καλύτερα αν είχαμε ένα μεγαλύτερο ποσοστό» δήλωσε στον παρουσιαστή της εκπομπής Γιώργο Κουβαρά επισημαίνοντας ότι όντως θα ήθελαν το ποσοστό της ΝΔ να ήταν υψηλότερα.

Όπως είπε για τις απώλειες που είχε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε ότι οι ψηφοφόροι δεν πήγαν σε άλλα κόμματα, αλλά προτίμησαν να μείνουν στο σπίτι τους καθώς «αισθάνθηκαν ότι δεν υπήρχε διακύβευμα».

Ερωτηθείς για το εάν η ΝΔ πλήγωσε τους ψηφοφόρους της και ιδίως τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες ο κ. Χατδηδάκης απάντησε αρνητικά. «Δεν έχουμε τίποτα με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι λίγο παράδοξο ο μέσος μισθωτός να πληρώνει περισσότερο από τον ελεύθερο επαγγελματία» απάντησε ο υπουργός εμμένοντας στον νέο τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών.

«Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες πλην Γερμανίας το κύριο θέμα ήταν η ακρίβεια» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αποδεχόμενος ότι οι υψηλές τιμές σε βασικά αγαθά προβληματίζουν τους πολίτες και επηρέασαν πολλούς στο πώς ψήφισαν.

Όπως επισήμανε, «κοινός παρονομαστής είναι ότι χρειάζεται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα σε ζητήματα καθημερινότητας. Να ακούσουμε με σοβαρότητα το μήνυμα που μας ειπώθηκε, αλλά να μην σταματήσουμε να ποδηλατούμε γιατί τα ποδήλατα πέφτουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...