Πολιτική

Κασσελάκης: Συναντήθηκε με τον Ολάντ- «Μιλήσαμε για τις προτεραιότητες του προοδευτικού χώρου στην Ευρώπη»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου του Economist για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση, που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, περιστράφηκε γύρω από τις εξελίξεις στις δυνάμεις της ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς, ενώ δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην ανάγκη συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων έναντι της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Κασσελάκης για συνάντηση με Ολάντ: Είχαμε μία εξαιρετική επαφή, μιλήσαμε για προτεραιότητες του προοδευτικού χώρου


Μετά τη συνάντηση, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε πως «είχαμε μια εξαιρετική επαφή και στο τραπέζι που καθόμασταν στην αίθουσα με τον πρόεδρο Ολάντ και μετά, στην κατ' ιδίαν συνάντηση μας, όπου μιλήσαμε για αρκετή ώρα για τις προτεραιότητες του προοδευτικού χώρου».

«Το πώς η Ευρώπη πρέπει να είναι μια Ευρώπη πιο ανθρωποκεντρική, με λιγότερη λιτότητα, με δίκαιη μετάβαση για το περιβάλλον. Και επίσης για το μέλλον του προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα και για το πώς πρέπει να έχουμε μια νέα ηγεσία η οποία δεν θα απογοητεύσει τον κόσμο, αλλά θα εμπνεύσει και θα φέρει την αλλαγή. Μου είπε κι εκείνος παραδείγματα από το εξωτερικό και μοντέλα τα οποία έχουν λειτουργήσει και μιλήσαμε για το πώς μια φρέσκια προσέγγιση στην πολιτική μπορεί να συνδυαστεί με τις παραδόσεις της ευρύτερης Αριστεράς απ' όλη την Ευρώπη».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ