Πολιτική

Σταϊκούρας: Στα εγκαίνια της νέας γέφυρας του Ευήνου - Οριστική λύση στην επανασύνδεση της παλαιάς εθνικής οδού

«Η νέα οδική γέφυρα του Ευήνου δίνει οριστική λύση στην επανασύνδεση της παλαιάς εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων» τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Εγκαινιάζουμε τη νέα οδική γέφυρα του Ευήνου, η οποία δίνει οριστική λύση στην επανασύνδεση της παλαιάς εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων και αποκαθιστά την ομαλή πρόσβαση στους οικισμούς που βρίσκονται στις εκβολές του ποταμού», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την τελετή εγκαινίων της νέας Γέφυρας του Εύηνου ποταμού, παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη και του Δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλειου Γκίζα.

Σταϊκούρας: Η νέα γέφυρα κατασκευάστηκε μέσα σε έναν χρόνο με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ανθεκτικότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Σταϊκούρας συμπλήρωσε ότι η νέα γέφυρα κατασκευάστηκε μέσα σε έναν χρόνο, στο ίδιο σημείο με την παλαιά, αλλά με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ανθεκτικότητας, ενώ στο έργο προβλέπεται η ανακατασκευή όλων των αναγκαίων υδραυλικών έργων προστασίας των βάθρων και διευθέτησης του ποταμού για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε, επίσης, ότι στις 31 Ιανουαρίου είχε προηγηθεί η παράδοση του Οδικού Άξονα Άκτιο – Αμβρακία, ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021 – 2027», τα αντιπλημμυρικά έργα και τα έργα ύδρευσης των περιοχών Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και Βάλτου.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι η νέα γέφυρα, μήκους 254 μέτρων και πλάτους 13,5 μέτρων, κατασκευάστηκε μέσα σε έναν χρόνο, στο ίδιο σημείο με την παλαιά, αλλά με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ανθεκτικότητας, ενώ στο έργο προβλέπεται η ανακατασκευή όλων των αναγκαίων υδραυλικών έργων προστασίας των βάθρων και διευθέτησης του ποταμού για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

Τόνισε, επίσης, ότι στις 31 Ιανουαρίου είχε προηγηθεί η παράδοση του Οδικού 'Αξονα 'Ακτιο - Αμβρακία, ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021 - 2027», τα αντιπλημμυρικά έργα και τα έργα ύδρευσης  των περιοχών Αμβρακίας - Αμφιλοχίας και Βάλτου.«Συνεπώς, τρία στα τρία για την Αιτωλοακαρνανία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

«Συνεπώς, τρία στα τρία για την Αιτωλοακαρνανία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Υπενθυμίζεται ότι η γέφυρα του Εύηνου ποταμού είχε καταστραφεί ολοσχερώς τον Δεκέμβριο του 2021, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Αιτωλοακαρνανία.

Ταχιάος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποδείξει πως πολύ σύντομα σχεδιάζει και υλοποιεί έργα

Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος σημείωσε:

«Οι Κυβερνήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, από το 2019 μέχρι σήμερα, έχουν αποδείξει με πράξεις ότι μπορούν υπεύθυνα και πάρα πολύ σύντομα να σχεδιάζουν και να υλοποιούν έργα, που επιβάλλεται να εκτελεστούν για την αντιμετώπιση των συνεπειών των απρόβλεπτων φυσικών φαινομένων.

Για εμάς, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αυτό είναι εξίσου σημαντικό όσο η κατασκευή νέων έργων, αλλά και η συντήρηση των υφιστάμενων. Συνεπώς, αποτελεί και έναν από τους βασικούς στόχους, που έχουμε θέσει με τον Υπουργό, Χρήστο Σταϊκούρα.

Το συγκεκριμένο έργο είναι άλλη μια απόδειξη ότι συνεχίζουμε, με ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα, να ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις με ταχύτητα και να απαντάμε στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, με έργα ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και τη φθορά από το χρόνο. Επίσης, είναι μια απόδειξη ότι ο ελληνικός κατασκευαστικός κλάδος μπορεί να παραδώσει και να λειτουργεί πολύ σημαντικά έργα παραχωρήσεων και συγχρόνως, ότι μπορεί να ανταποκριθεί με συνέπεια και υποδειγματική επιμέλεια στις αυξημένες απαιτήσεις ανθεκτικότητας, που επιβάλλουν οι απειλές της κλιματικής κρίσης».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...