Πολιτική

Κοντογεώργης για ευρωεκλογές: Οι πολίτες θα αναγνωρίσουν τη δουλειά που γίνεται αυτά τα 5 χρόνια

«Πιστεύω σε μία ισχυρή Ευρώπη και μία ισχυρή Ελλάδα, μέσα στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, από τα Ιωάννινα, όπου έφτασε απόψε και παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό σταθμό ITV.

O κ. Κοντογεώργης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, προσδίδοντας σε αυτές χαρακτηριστικά εθνικής κάλπης, γιατί έχουν αντανάκλαση και στο εσωτερικό, και επισήμανε:

«Οι πολίτες θα αναγνωρίσουν και τη δουλειά που γίνεται αυτά τα 5 χρόνια, κυρίως τον ένα χρόνο της 2ης θητείας, την προοπτική σταθερότητας που υπάρχει για τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να έχουμε και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης και περισσότερες δουλειές και, παράλληλα, με την οικονομική ανάπτυξη βελτίωση και της κοινωνικής ανάπτυξης, ώστε στην καθημερινότητα ο πολίτης να βλέπει την αλλαγή στη ζωή του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, τόνισε ότι «πρέπει να κοιτάζουμε με αυτοπεποίθηση τη χώρα μας και να προασπίζουμε την Ευρώπη ως σπίτι μας».

«Το ευρωπαϊκό περιβάλλον είναι το καταλληλότερο για να πετύχουμε τις εθνικές μας επιδιώξεις και απαιτεί διαπραγματευτική ικανότητα. Το ζητούμενο αυτών των εκλογών είναι ποιοι μπορεί να πετύχουν περισσότερα για τη χώρα μας, να στοιχίσουν τις προκλήσεις της Ευρώπης με τις εθνικές μας επιδιώξεις… θα έλεγα πως αυτές σε ένα βαθμό διαμορφώνονται στο Ευρωκοινοβούλιο, επομένως οι πολιτικές προτεραιότητες και τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία θα υπηρετήσουν το επόμενο διάστημα τις προτεραιότητες της Ε.Ε και πώς θα εξασφαλίσουμε περισσότερα για τη χώρα και τους πολίτες, νομίζω ότι είναι τα ζητούμενα που πρέπει να συζητάμε στις εκλογές», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, επισήμανε πως παράλληλα με την προσοχή στις ευρωεκλογές, συνεχίζεται το κυβερνητικό έργο, «γιατί τα προβλήματα της κοινωνίας δεν μπορούν να περιμένουν».

Σχολιάζοντας τη ρητορική των τελευταίων ημερών στη Β. Μακεδονία, ο υφυπουργός επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, πως ο ευρωπαϊκός δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας απαιτεί την τήρηση και τον σεβασμό της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ πρόσθεσε πως η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και, παράλληλα, να δώσει απαραίτητα μηνύματα προς την απέναντι πλευρά.

Ο κ. Κοντογεώργης χαρακτήρισε μεγάλη στιγμή την εγγραφή του Ζαγορίου στον κατάλογο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Μάλιστα, η επίσημη τελετή για την ένταξη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Βίτσα, όπου θα παραστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δούλεψε συστηματικά και ο δήμος και το υπουργείο Πολιτισμού. Αυτό αποδεικνύει πως η συστηματική δουλειά και όταν θέτεις στόχους τα πράγματα γίνονται. Είναι μια σημαντική στιγμή, την οποία οφείλουμε να αναδείξουμε, γιατί για πρώτη φορά ένας ολόκληρος δήμος, ένας οικισμός εγγράφεται στον κατάλογο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCΟ. Υπάρχει πλέον απόλυτη προστασία, πολιτιστική, οικιστική, και ταυτόχρονα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις, σε συνδυασμό με άλλα έργα, να δημιουργηθεί ένα brand name, θα λέγαμε, με όλες τις ωφέλειες για τον τόπο»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...