Πολιτική

Εκλογοδικείο: Αναβάλλεται η έκδοση απόφασης για ενστάσεις κατά των Σπαρτιατών

Tο Εκλογοδικείο ανέβαλε την έκδοση αποφάσεων - χωρίς να έχει προσδιοριστεί η νέα ημερομηνία έκδοσής τους - μετά την εξέταση δυο ενστάσεων, που συζητήθηκαν στις 28 Φεβρουαρίου 2024 για τους βουλευτές των Σπαρτιατών και το κόμμα εν συνόλω.

Ο λόγος της αναβολής έχει να κάνει με το ότι το Εκλογοδικείο θέλει να προηγηθεί η εκδίκαση της υπόθεσης των Σπαρτιατών σε ποινικό επίπεδο, με τη  δίκη να έχει προσδιοριστεί για τις 19 Ιουνίου. Άγνωστο πότε θα τελειώσει σε πρώτο βαθμό, σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι οι δικαστές του Εκλογοδικείου θα περιμένουν την σχετική απόφαση. Επoμένως, οι Σπαρτιάτες παραμένουν βουλευτές, παρά το ότι το κόμμα έχει εκπέσει των ευρωεκλογών, με βάση τη δίωξη που τους ασκήθηκε για εξαπάτηση εκλογέων. 

Επίσης το Εκλογοδικείο έχει κάνει δεκτή την ένσταση του Α' επιλαχόντος της ΝΔ στα Γρεβενά Θανάση Σταυρόπουλου έναντι του εκλεγέντος βουλευτή Γιάννη Γιάτσιου για ασυμβίβαστα την περίοδο της υποβολής υποψηφιοτήτων, οπότε ο Γιάτσιος χάνει την έδρα και ο Σταυρόπουλος επανέρχεται στη Βουλή, καθώς είχε εκλεγεί το 201

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ