Πολιτική

Παρέμβαση Ρουσόπουλου στην Επιτροπή Υπουργών: Τραγικό να μιλάμε για καταφύγια αντί για ένα λαμπρό μέλλον

 Συναντήσεις με την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Baerbock, την πρωθυπουργό της Λιθουανίας Ingrida Šimonytė, τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και την υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας Hanke Bruins Slot, είχε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Η 133η Σύνοδος της Επιτροπής των Υπουργών, στο Στρασβούργο, πραγματοποιείται παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των 46 κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι οποίοι διοργανώνουν σήμερα στο Στρασβούργο την ετήσια σύνοδό τους, ενόψει της 75ης επετείου του οργανισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην παρέμβασή του, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Συμβούλιο της Ευρώπης, στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, στις προοπτικές ένταξης του Κοσόβου, θέματα που αφορούν στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες μέλη του CoE, στη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης καθώς και στη δημιουργία του μητρώου ζημιών για την Ουκρανία, ως πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση ενός διεθνούς μηχανισμού αποζημίωσης των θυμάτων της ρωσικής επίθεσης.

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι τραγικό το γεγονός, ότι στον 21ο αιώνα στην Ευρώπη πρέπει να σκεφτόμαστε τη δημιουργία αποθεμάτων τροφίμων και τη δημιουργία περισσότερων καταφυγίων. Οι νέοι Ευρωπαίοι, που θα έπρεπε να προετοιμάζονται για ένα λαμπρό μέλλον, αναγκάζονται να πάρουν τα όπλα και να υπερασπιστούν τη χώρα τους. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που επηρεάζουν δραστικά τις κοινωνίες μας, η τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο και όχι ως όπλο. […] Η ελευθερία του συνέρχεσθαι και της έκφρασης, ο πολιτικός πλουραλισμός και ο πλουραλισμός των μέσων ενημέρωσης, η ισότητα των δικαιωμάτων, ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα ελέγχων και ισορροπιών, όπως η ανεξάρτητη δικαιοσύνη - όλα αυτά πρέπει να προστατευθούν χωρίς κανένα συμβιβασμό».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...