Πολιτική

Στη Σύρο ο Κασσελάκης: Να διαφυλαχθεί ως «κόρη οφθαλμού» η βιομηχανία των ναυπηγείων

Την ανάγκη προστασίας ως «κόρης οφθαλμού» της βιομηχανίας των ναυπηγείων καθώς -όπως υπογράμμισε- «βλέπουμε τις βιομηχανίες από την Ελλάδα να φεύγουν στο εξωτερικό», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη στα γραφεία της Διοίκησης των Νεωρίων της Σύρου, στο πλαίσιο περιοδείας του στο νησί.

«Αν δείτε τους αριθμούς από την Τράπεζα της Ελλάδος ή από την ΕΛΣΤΑΤ, οι ξένες άμεσες επενδύσεις έχουν μειωθεί σε σχέση με πέρσι 40%» σημείωσε αο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έκανε λόγο για την ειλικρινή συζήτηση που πρέπει να έχει η πολιτεία για το πώς στήνονται σωστά και μακροπρόθεσμα αυτές οι επιχειρήσεις και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που πρέπει να υπάρχουν. «Πρώτη προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος το οποίο σημαίνει ασφάλεια στην εργασία. Ότι έξοδο και να είναι αυτό, ότι δαπάνη και να είναι αυτή. Από εκεί και πέρα σίγουρα σεβασμός στο περιβάλλον μαζί με ανάπτυξη και βιωσιμότητα και ανθεκτικότερη οικονομία» τόνισε.

Άσκησε επίσης κριτική στην κυβέρνηση για την υποβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και τις επιλογές στις διοικήσεις των δημοσίων οργανισμών. «Ξέρουμε ότι στη χώρα μας το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, δεν λειτουργεί σωστά. Το έχουν κάνει Ανεξάρτητη Αρχή για να μην το ελέγχουν. Αλλά εκεί που θα έπρεπε να μην έχουν έλεγχο όπως είναι οι Διοικήσεις των Δημοσίων Οργανισμών, εκεί θέλουν να παρεμβαίνουν. Είναι πολύ επιλεκτική κυβέρνηση στο τί θέλει να ελέγχει και να μην ελέγχει» ανέφερε.

Το πρωί ο κ. Κασσελάκης βρέθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο». Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποδέχτηκαν η Διοίκηση του Νοσοκομείου, ο εκπρόσωπος των γιατρών του νοσοκομείου και μέλη του ιατρικού προσωπικού.

Ο Στέφανος Κασσελάκης άκουσε τα προβλήματα που του εξέθεσε το ιατρικό προσωπικό με βασικό -όπως ανέφεραν- την έλλειψη προσωπικού και ειδικότερα ειδικευόμενων, πράγμα που οδηγεί στην υπολειτουργικότητα του μοναδικού νοσοκομείου στις Κυκλάδων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήρε την υπερπροσπάθεια των γιατρών κάτω από αντίξοες συνθήκες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δε νοείται να έχεις κοινωνικό κράτος και κράτος πρόνοιας με μόνο κίνητρο το φιλότιμο. Δε γίνεται να βασιζόμαστε στο φιλότιμο για να μπορεί να διοικείται η πολιτεία».

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η Πάρος και ακολουθούν η Νάξος και η Αμοργός.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ