Πολιτική

ΚΚΕ: Ανακοινώνει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του (Live η παρουσίαση)

Το ΚΚΕ, πρόκειται να προχωρήσει στην ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων ευρωβουλευτών για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων θα γίνει από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Σύμφωνα με πηγές του Περισσού, θα είναι ψηφοδέλτιο με έντονο πολιτικό χαρακτήρα και όχι «απολιτίκ» και «life style».

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, θα είναι εκ νέου υποψήφιοι και οι νυν ευρωβουλευτές Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος.

Όπως σημειώνουν στελέχη του ΚΚΕ, το ψηφοδέλτιο θα «απαρτίζεται από αγωνιστές και αγωνίστριες που «συμμετέχουν στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, στους αγώνες που εκδηλώθηκαν σε μεγάλους κλάδους, στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών, στο κίνημα των αγροτών με τα μπλόκα του αγώνα, των αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματοβιοτεχνών ενάντια στη φοροληστεία, στο γυναικείο ριζοσπαστικό κίνημα που διεκδικεί μέτρα ολόπλευρης προστασίας των γυναικών από την πολύμορφη βία, στο κίνημα της νεολαίας με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια».

Τα ονόματα που δεν έχουν ανακοινωθεί

 

Σύμφωνα με το in.gr, μεταξύ των ονομάτων που θα περιλαμβάνονται στα κόκκινα ευρωψηφοδέλτια θα είναι ο Κώστας Γουλιάμος, καθηγητής, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, και τέως Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, η Κωνσταντίνα Κούνεβα, συνδικαλίστρια, καθαρίστρια, μετανάστης από τη Βουλγαρία, η οποία είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση με βιτριόλι καθώς διεκδικούσε καλύτερες συνθήκες για τις εργαζόμενες στον κλάδο και η Κατερίνα Γεράκη δικηγόρος και υπεύθυνη της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τα Δικαιώματα των Μεταναστών και των Προσφύγων.

Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και η υποψηφιότητα που θα ανακοινωθεί και θα προέρχεται από το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ