Πολιτική

Γεωργιάδης σε Κωνσταντοπούλου: Μπήκατε στη Βουλή κοροϊδεύοντας τον κόσμο με κάτι καρδούλες – Ήταν και είναι, η ίδια τοξική γυναίκα

Η αναχαίτιση των εκροών των γιατρών από το ΕΣΥ επιχειρείται μέσα από τη θέσπιση της δυνατότητας τους να παρέχουν και ιδιωτικό έργο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Υγείας ‘Αδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση που εξελίσσεται στη Βουλή.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΕΣΥ σήμερα είναι ότι δεν πηγαίνουν οι γιατροί στο σύστημα. Ότι κάνουμε προσκλήσεις και βγαίνουν άγονες πάρα πολλές από αυτές. Εμείς λέμε ότι για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, πρέπει να μεταρρυθμίσουμε αυτό το σύστημα ώστε να γίνει η υπηρεσία στο ΕΣΥ περισσότερο ελκυστική και άρα αυτοί που προηγουμένως λέγανε ‘δεν θέλω να πάω’ να το ξανασκεφτούν μήπως και αλλάξουν γνώμη», είπε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης, όπως αναφέρει το newsbeast.gr

Ο υπουργός Υγείας σχολίασε και τη στάση που επεφύλασσαν στο νομοσχέδιο τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Εσείς τι λέτε; Μόνο να αυξήσουμε τους μισθούς τους. Έγινε κάποια οποιαδήποτε άλλη πρόταση; Καμία. Πόσο να αυξήσουμε το μισθό τους; Η Νέα Δημοκρατία, σε αυτή την τετραετία, έχει αυξήσει τις αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ 20%. Είναι λίγο; Θα πείτε λίγο. Περισσότερο όμως από κάθε άλλη ομάδα στο δημόσιο. Αν δεν πείτε πόσο ακόμα να αυξήσουμε τις αποδοχές, δεν κάνουμε τίποτα. Όταν λέτε να διπλασιάσουμε τους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ, χωρίς να λέτε που θα βρούμε τα λεφτά, δεν μπορούμε να γελάμε εμείς; Και αυτή τη δουλειά θα κάνουμε εδώ πέρα; Θα γελάμε ο καθένας με αυτά που λέει ο άλλος; Πρέπει να μας πείτε πραγματικούς κωδικούς από όπου θα πάρουμε τα χρήματα», είπε ο κ. Γεωργιάδης. Για το χαρακτήρα της νέας ρύθμισης αναφορικά με το εργασιακό καθεστώς των γιατρών του ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας δήλωσε: «Εμείς πιστεύουμε στο δικαίωμα της επιλογής. Αυτά που συζητάμε σήμερα εδώ, γίνονται σε ολόκληρη την ΕΕ. Εσείς δεν θέλετε να επιτρέπονται στους ανθρώπους πράγματα. Δεν πιστεύετε στην ανθρώπινη ελευθερία. Εσείς πιστεύετε στον λεγόμενο δημοκρατικό συγκεντρωτισμό. Εσείς πιστεύετε ότι όλα πρέπει να τα καθορίζει το κράτος. Το κράτος να λέει τι δουλειά θα κάνεις, το κράτος να λέει που θα πας να δουλέψεις, πως να δουλέψεις, για ποιον μισθό θα δουλέψεις. Αυτό που πιστεύουμε εμείς είναι η ελευθερία. Δίνουμε το δικαίωμα της επιλογής. Θέλεις κύριε να πας το απόγευμα να δουλέψεις σε απογευματινό χειρουργείο; Πήγαινε να δουλέψεις. Δεν θέλεις; Μην πας. Δεν λέμε ότι όλοι γιατροί του ΕΣΥ θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν και ιδιωτικό έργο. Εμείς λέμε, όποιος γιατρός του ΕΣΥ θέλει να έχει ιδιωτικό έργο, με τους όρους και τις προϋποθέσεις, που είναι πολύ αυστηροί οι όροι και οι προϋποθέσεις, να μπορεί να το κάνει. Είμαστε υπέρ της ανθρώπινης ελευθερίας. Εσείς είστε υπέρ της καταπίεσης των γιατρών. Όχι δεν θα τους απαγορεύουμε από εδώ και μπρος. Ήταν ένα λάθος δεκαετιών».

Θα κριθεί και αυτή η μεταρρύθμιση στην πράξη, όπως όλες οι μεταρρυθμίσεις και από πάνω θα είμαστε, αν κάτι δεν λειτουργήσει σωστά να το διορθώσουμε, είπε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Αντιπαράθεση

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του όμως ο υπουργός Υγείας απευθύνθηκε στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας σε έντονο ύφος, σχολιάζοντας όσα επικριτικά είχε πει νωρίτερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις ευθύνες της κυβέρνησης στην αύξηση των γυναικοκτονιών, θέμα που αναδείχθηκε μετά τη δολοφονία της νεαρής γυναίκας έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων.

«Μπήκατε στη Βουλή κοροϊδεύοντας τον κόσμο με κάτι καρδούλες και δήθεν εισάγοντας τη νέα Ζωή Κωνσταντοπούλου, που δεν ήταν ίδια με την παλιά. Εγώ έλεγα σε όλα τα πάνελ μην την πιστεύετε. Δεν αλλάζει ο άνθρωπος. Αυτή ήταν και είναι, η ίδια τοξική, κακιά γυναίκα. Και ήρθατε εδώ, γίνατε αυτό που ήσασταν πάντοτε και κυρίως τι; Υποκριτής. Εσείς κυρία Κωνσταντοπούλου είστε υπερασπίστρια των θυμάτων; Ενώ εμείς είμαστε οι υπερασπιστές των θυτών; Εσείς η κ. Κωνσταντοπούλου, η ίδια;», είπε ο υπουργός Υγείας και ανέγνωσε παλαιότερο δημοσίευμα: «Τέσσερις τουρίστριες που σύρονται εδώ και επτά χρόνια στα ελληνικά δικαστήρια, επειδή έπεσαν θύματα βιασμού το καλοκαίρι του 2005 στην Ελλάδα, επειδή ενδιαφέρεστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, στη θέση του κατηγορουμένου βρίσκεται ο ίδιος άνδρας. Η επτάχρονη Οδύσσεια τους στα ελληνικά δικαστήρια δεν είναι αποτέλεσμα των συνήθων αναβολών. Η καθυστέρηση οφείλεται, ως επί το πλείστον, στα αλλεπάλληλα δικονομικά εμπόδια που ορθώνει η συνήγορος υπεράσπισης του βιαστή και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου». Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην θητεία της κ. Κωνσταντοπούλου σε προηγούμενη κοινοβουλευτική της θητείας, «όταν έλεγε ότι δεν πρέπει να ξεκινήσει η συνεδρίαση, αν δεν έρθουν από τη φυλακή οι φυλακισθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής».

«Και κάνει σε εμάς μαθήματα δημοκρατίας; Ποια; Οι καρδούλες….», είπε ο κ. Γεωργιάδης σχηματίζοντας με τα δύο του χέρια, την καρδιά που ταυτίστηκε με την προεκλογική παρουσία της κ. Κωνσταντοπούλου. «Σας παρακαλώ πολύ κυρία μου! Μάλλον έχετε μπερδευτεί. Τρία τα εκατό πήρατε! Τρία τα εκατό, με καρδούλες!», είπε ο υπουργός Υγείας και κάλεσε την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να προσέχει τα λόγια της, γιατί «ένας υποκριτής είναι, ούτε τη νοιάζουν τα Τέμπη, ούτε τα θύματα. Όλα τα άλλα είναι στυγνή υποκρισία μιας υποκρίτριας».

«Και αν εμείς εμποδίζουμε το έργο της δικαιοσύνης, όπως λέτε, πηγαίνετε στις τέσσερις που βίασε ο πελάτης σας, και τον υπερασπιζόσασταν μια δεκαετία! Να πείτε ποιος υπερασπίζεται πράγματι τις κακοποιημένες γυναίκες και ποιος τα θύματα, κυρία Κωνσταντοπούλου! Γνωριζόμαστε ποιοι είμαστε και ποια είστε! Δεν έχετε γίνει ούτε Πάπας της Ρώμης ούτε και Πρύτανης. Μια απλή βουλευτής είστε», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε για την πεισματική άρνησή της να κάνει τη γυναικοκτονία αυτοτελές αδίκημα και αναφορικά με το δημοσίευμα απάντησε: «Φτάσατε να πείτε ότι φταίει που είμαι συνήγορος υπεράσπισης και κάπου το 2005 υπερασπίστηκα έναν άνθρωπο που κατηγορείτο. Και φτάσατε εδώ, από το βήμα της Βουλής, να αναπαράγετε ένα δημοσίευμα που έχει διαψευστεί απολύτως από το συνήγορο της κοπέλας που επικαλεστήκατε. Επικαλεστήκατε μια γυναίκα, της οποίας ο συνήγορος διέψευσε αυτά τα ψέματα». Μάλιστα η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι το δημοσίευμα αυτό φέρει την υπογραφή του κ. Σταύρου Θεοδωράκη και ότι στόχευση ήταν να απαξιωθεί η δουλειά που έκανε εκείνη την περίοδο για τη λίστα Λαγκάρντ. Ανέφερε δε ότι σε εκείνη την κοινοβουλευτική επιτροπή που είχε συγκροτηθεί, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης, παρέμεινε αντιπρόεδρος της επιτροπής, ενώ είχε σαφή σύγκρουση συμφερόντων, διότι μεταξύ των προσώπων που συνδέονταν με τη λίστα Λαγκάρντ και με ράβδους χρυσού, ήταν η σύζυγός του.

«Κυρία Κωνσταντοπούλου είπατε πολλά. Όμως για το αν υπερασπιστήκατε έναν βιαστή δεν είπατε τίποτα», σχολίασε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «κάποιος που υπερασπίζεται με τόσο πάθος έναν βιαστή, δεν είναι καλός άνθρωπος».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Παναγιωτόπουλο. «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε άλλον να βάλει εισηγητή; Εσείς, εσείς προσωπικά, το υποκείμενο το φυσικό, το σώμα σας, έχετε έρθει στη Βουλή και μας λέτε ότι ανίερο και κακό ένας γιατρός που δουλεύει σε ένα δημόσιο σύστημα να ασκεί παράλληλα και ιδιωτικό έργο; Εσείς δεν πήγατε στα δικαστήρια του ελληνικό δημόσιο και συγκεκριμένα το υπουργείο Υγείας γιατί σας ζήτησε να διαλέξετε πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στο ΕΣΥ και πήγατε στο δικαστήριο και είπατε ότι είναι συνταγματικό σας δικαίωμα να ασκείτε και ιδιωτικό έργο παράλληλα; Συγνώμη κύριε εισηγητά του ΣΥΡΙΖΑ; Εσύ μια ολόκληρη ζωή προσωπικά, ήσουνα γιατρός σε ένα δημόσιο σύστημα, στο ΙΚΑ και παράλληλα ασκούσε ιδιωτικό έργο. Και παράλληλα το θεωρούσες τόσο καλό αυτό το μέτρο που όταν το κράτος αποφάσισε να στο στερήσει, πήγες στα δικαστήρια εσύ ο ίδιος επί δέκα χρόνια, θέλοντας να τιμωρηθεί το κράτος, και να μπορείς να ασκήσεις ξανά το ιδιωτικό σου έργου», είπε ο κ. Γεωγιάδης.

Λίγο αργότερα πάντως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός απάντησε για το θέμα του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ. «Απευθυνθήκατε στον εισηγητή μας τον κ. Παναγιωτόπουλο και του είπατε ότι δεν πρέπει να μιλάει για συγκεκριμένους λόγους. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος υπηρετεί από το 1997 τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και όταν ήρθε η ώρα της κρίσης, που εσείς ως υπουργός καλέσατε τους εργαζόμενους γιατρούς στο ΙΚΑ, να διαλέξουν μέσα σε επτά ημέρες, αν θα παραμείνουν στο δημόσιο ή θα διατηρήσουν το απογευματινό ιατρείο, ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε διαλέξει να μείνει στο δημόσιο και χωρίς δικαστήρια. Όχι δεν πήγε, δεν έκανε αγωγή ο κ. Παναγιωτόπουλος. Πρέπει να του ζητήσετε συγνώμη», είπε ο κ. Καλαματιανός.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Να διεξαχθεί ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών

«Να είστε βέβαιοι ότι καμία εκστρατεία λάσπης, καμία επίθεση χυδαιότητας, καμία συντονισμένη κακοποιητική συμπεριφορά δεν θα με σταματήσει. Έχω αντέξει πολύ χειρότερα σε εποχές που τις θυμάται ο κόσμος και θα αντέξω ξανά» τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» στην ολομέλεια της Βουλής.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε ότι «ήρθα να απαντήσω στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που δεν τον βλέπω να έρχεται μέχρι τις ευρωεκλογές στην Βουλή, αλλά μέχρι τότε θα προτιμά να εμφανίζεται σε προστατευόμενα περιβάλλοντα» και τον κάλεσε «να δεχθεί να διεξαχθεί ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών» όπως έχει καταθέσει η Πλεύση Ελευθερίας και χθες το ΠΑΣΟΚ στην διακομματική επιτροπή , γιατί «σήμερα ακούσαμε από τον κ. Μαρινάκη και από τον ίδιο, ότι δεν θα διεξαχθεί ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, γιατί αυτό δεν έχει ξαναγίνει για τις ευρωεκλογές»! Η κ. Κωνσταντοπούλου διερωτήθηκε «γιατί να μην γίνει κάτι που δεν έχει γίνει εάν δεν έχει ξαναγίνει, και σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να έρθει και στην Βουλή και σε κάθε ντιμπέιτ, ώστε να λογοδοτήσει και να απολογηθεί…»

Γυναικοκτονίες

Η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε πως «άκουσα άναυδη την πρωινή συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη και όσα είπε για τις γυναικοκτονίες» λέγοντας ότι «του έχω καταθέσει 15 επίκαιρες ερωτήσεις και δεν έχει έρθει να απαντήσει, γιατί δεν ποινικοποιεί την γυναικοκτονία ως αυτοτελές αδίκημα και μάλιστα κακούργημα» αλλά σε αντίθεση «προσκαλεί δημοσιογράφους στο γραφείο του για να τους πει ‘έχουμε περισσότερες καταγγελίες γιατί οι γυναίκες αισθάνονται πιο άνετες να καταγγέλλουν και μπορεί να έγιναν όλα λάθος στους Αγίους Αναργύρους αλλά οι γυναίκες ξέρουν να εμπιστεύονται την αστυνομία και ξέρουν ότι θα τις προστατεύσουν’»! Αυτά, είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου, «να έρθει εδώ ο κ. Μητσοτάκη να τα πει, να τα πει σε εμένα που έχω καταθέσει 15 επίκαιρες ερωτήσεις και δεν έρχεται να μου απαντήσει, όταν αυτό που θα συνέβαινε στην Κυριακή, τα είχα περιγράψει από τις 27 Νοεμβρίου, για το πώς απαντούν στις κλήσεις των ακατάλληλων εκπαιδευμένων αστυνομικών και τις αντιμετωπίζουν γραφειοκρατικά…»

Κατηγόρησε για «βαθύ κράτος» τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για τις ποινικές ευθύνες που έχει, επειδή δεν προστατεύει τους πολίτες που είναι σε κίνδυνο.

Τέμπη

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να φέρει το θέμα του σχολικού εκφοβισμού «για να αλλάξει την ατζέντα, για να γλιτώσετε από το έγκλημα των Τεμπών και όσα έχουν συμβεί για την συγκάλυψή του».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι, όπως προκύπτουν από τα έγγραφα που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και τότε Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ήταν αυτός που «έδωσε από τα κονδύλια για την Ανάπτυξη τα χρήματα του μπαζώματος του τόπου του εγκλήματος» και μάλιστα έγινε αυτό ετεροχρονισμένα.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας χαρακτήρισε την στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ανθρώπινη ζωή «προκλητική και εγκληματική». ε ότι «το έγκλημα των Τεμπών δεν πρόκειται να φύγει από τον δημόσιο διάλογο μέχρι να καθίσουν στο σκαμνί, να καθίσετε στο σκαμνί, όλοι όσοι ευθύνεστε» και «να είστε σίγουροι ότι δεν είναι καμία εκστρατεία λάσπης, καμία επίθεση χυδαιότητας, καμία συντονισμένη κακοποιητική συμπεριφορά που θα σταματήσει εμένα από το να το διεκδικώ. Έχω αντέξει πολύ χειρότερα σε εποχές που τις θυμάται ο κόσμος και θα αντέξω ξανά».

Υγεία

Για το νομοσχέδιο, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να πει «ποιες ευθύνες αναλαμβάνει γιατί υπήρξατε υπουργός Υγείας πριν την πανδημία, γνωρίζετε ότι η πανδημία δεν ήταν μια φυσική καταστροφή, αλλά ένα σενάριο που όλοι οι Παγκόσμιοι Οργανισμοί Υγείας είχαν προβλέψει ως ενδεχόμενο» και «καταντήσατε την δημόσια Υγεία στο σημείο να χρειάζεται κατεπείγουσα ενίσχυση και να στηρίζετε στην αυτοθυσία και δοτικότητα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, παρ’ όλο που είχατε τα κονδύλια και την ευθύνη για να προβλέψετε και μεριμνήσετε».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου ρώτησε τον υπουργό Υγείας «με τι θράσος έρχεστε σήμερα να φέρετε ένα πολυσέλιδο νομοσχέδιο για μας πείτε ότι θα φτιάξετε τώρα την δημόσια Υγεία; […] Τί ευθύνη αναλαμβάνετε για όλα τα φαύλα πρόσωπα που διορίσατε σε διοικήσεις νοσοκομείων και καταγγέλθηκαν και αποκαλύφθηκαν. Τι ευθύνη αναλαμβάνετε ότι έχουν ξεπεράσει το όριο αντοχής τους οι άνθρωποι της δημόσιας Υγείας και δουλεύουν με αυταπάρνηση, τιμώντας τον όρκο τους […] Τι ευθύνη αναλαμβάνετε, που οι ασθενείς, μετά από πέντε χρόνια, δεν έχουν πρόσβαση στα φάρμακά τους. Να φτάνουν να αυτοκτονεί καρκινοπαθής στα 72 χρόνια περιμένοντας το φάρμακό του…».

Καταλόγισε τέλος στον κ. Γεωργιάδη ότι αδιαφορεί για την αγωνία και στις εκκλήσεις που του κάνουν οι γιατροί και οι υγειονομικοί. και του ζήτησε να πει το σχέδιο που έχει για την Υγεία.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ