Πολιτική

Σιμόπουλος: Επιστολή με απειλές τοιχοκόλλησε η νεολαία της «Χρυσής Αυγής» στην εξώπορτα του γραφείου του βουλευτή της ΝΔ

Μια επιστολή της νεολαίας της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» βρήκε τοιχοκολλημένη στην εξώπορτα του γραφείου του ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος, με θέμα τη θετική του ψήφο στον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Τα φαντάσματα» του παρελθόντος επιχειρούν να επιστρέψουν. Η νεολαία της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» τοιχοκόλλησε, σήμερα το πρωί, στην εξώπορτα του γραφείου μου επιστολή, με αφορμή τη θετική μου ψήφο στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεταξύ άλλων, περί αφορισμού κλπ, περιλαμβάνει και απειλές για τυχόν εμφάνισή μου σε εκδηλώσεις θρησκευτικού και πολιτικού περιεχομένου», τονίζει ο κ. Σιμόπουλος σε δήλωση που εξέδωσε.

Ο βουλευτής θεωρεί δεδομένο ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θα εκφράσει την αντίθεσή της στη συγκεκριμένη ενέργεια και σε τυχόν άλλες παρόμοιες, όπως και ότι η ενέργεια θα καταδικαστεί και από τα κόμματα που τάχθηκαν κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών «και κυρίως θα σταματήσουν, με την ακραία ρητορική των στελεχών τους, να ρίχνουν νερό στο μύλο αυτών των “φαντασμάτων”».

«Όσο με αφορά, δηλώνω ότι ανέκαθεν πολιτεύομαι με βάση την πίστη μου για το τι είναι σωστό ή όχι. Τέλος, η πίστη δεν συνιστά ιδιότητα. Η πίστη αποτελεί μέρος της ταυτότητας του πιστού ανθρώπου και δεν αφαιρείται, αναιρείται ή ακυρώνεται με έξωθεν παρεμβάσεις. Η πίστη αφορά τη σχέση του πιστού με τη συνείδησή του. Όλα τα υπόλοιπα, αποτελούν παιχνίδια εξουσίας. Ποιος κάνει το κουμάντο, ποιος έχει το επάνω χέρι. Αλλά αυτές οι εξουσιαστικές συμπεριφορές ουδεμία σχέση έχουν με τη χριστιανική, ορθόδοξη πίστη», καταλήγει ο κ. Σιμόπουλος.

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ

Με αφορμή το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια τα «φαντάσματα» του παρελθόντος επανεμφανίζονται

«Τα φαντάσματα» του παρελθόντος επιχειρούν να επιστρέψουν. Η νεολαία της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» τοιχοκόλλησε, σήμερα το πρωί, στην εξώπορτα του γραφείου μου επιστολή, με αφορμή τη θετική μου ψήφο στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Μεταξύ άλλων, περί αφορισμού κλπ, περιλαμβάνει και απειλές για τυχόν εμφάνισή μου σε εκδηλώσεις θρησκευτικού και πολιτικού περιεχομένου.

Το έκανε, μάλιστα, σήμερα που συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για να καθορίσει την στάση της Εκκλησίας στο συγκεκριμένο θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεωρώ δεδομένο ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θα εκφράσει την αντίθεσή της στην ενέργεια αυτή και σε τυχόν άλλες παρόμοιες και θα προστατεύσει όσους βουλευτές τάχθηκαν υπέρ του νομοσχεδίου.

Όπως θεωρώ δεδομένο ότι θα την καταδικάσουν τα κόμματα που τάχθηκαν εναντίον του νομοσχεδίου και κυρίως θα σταματήσουν, με την ακραία ρητορική των στελεχών τους, να ρίχνουν νερό στο μύλο αυτών των «φαντασμάτων».

Όσο με αφορά, δηλώνω ότι ανέκαθεν πολιτεύομαι με βάση την πίστη μου για το τι είναι σωστό ή όχι.

Τέλος, η πίστη δεν συνιστά ιδιότητα. Η πίστη αποτελεί μέρος της ταυτότητας του πιστού ανθρώπου και δεν αφαιρείται, αναιρείται ή ακυρώνεται με έξωθεν παρεμβάσεις. Η πίστη αφορά τη σχέση του πιστού με τη συνείδησή του. Όλα τα υπόλοιπα, αποτελούν παιχνίδια εξουσίας. Ποιος κάνει το κουμάντο, ποιος έχει το επάνω χέρι. Αλλά αυτές οι εξουσιαστικές συμπεριφορές ουδεμία σχέση έχουν με τη χριστιανική, ορθόδοξη πίστη.

Τι αναφέρει η επιστολή του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής:

Στην επιστολή που τοιχοκόλλησαν, τα μέλη του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής υποστηρίζουν ότι «η ψήφος υπέρ του κατάπτυστου νομοσχεδίου “Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις” αποτελεί ευθεία προσβολή κατά των αξιών του Ελληνισμού και των αρχών της Ορθοδόξου Πίστεως. Επιπλέον, εκθέτει σε άμεσο κίνδυνο ανεξέλεγκτο αριθμό ευάλωτων, ανηλίκων μελών της Ελληνικής κοινωνίας, πλήττει δε βάναυσα θεμελιώδη δικαιώματα αυτών».

Οι συντάκτες της επιστολής αναφέρουν επίσης: «Στηρίζουμε κάθε κίνηση της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς την επίσημη αναγνώριση της επιλογής σας να τεθείτε εκτός της Πίστεώς μας, συμπληρωματικά με τις ήδη ισχύουσες πράξεις αφορισμού. Επιπλέον, η παρουσία σας σε εκδηλώσεις πολιτιστικού, θρησκευτικού και άλλου τύπου είναι μη επιθυμητή από όσους φέρουν τις Αξίες που δια των έργων σας υποτιμήσατε με τον χειρότερο τρόπο.

Ωσαύτως, στο πλαίσιο της πολιτικής μας δράσης επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος έκφρασης της αντίθεσής μας στις ως άνω παρά φύσιν επιλογές της κυβέρνησης. Τέλος, δεσμευόμαστε ότι θα πράξουμε τα μέγιστα ώστε να ενθυμίζουμε στον Ελληνικό Λαό την ως άνω αξιακή σας επιλογή, μέχρι απομακρύνσεώς σας από οποιοδήποτε δημόσιο αιρετό αξίωμα».

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...