Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Μητσοτάκης από την Βομβάη: "Λαμπρό το μέλλον της συνεργασίας με την Ινδία"

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα της κρίσης δεν υπάρχει πια έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του, το πρωί της Πέμπτης, σε ελληνο-ινδικό επιχειρηματικό φόρουμ στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ινδία.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα κινείται σε σωστό δημοσιονομικό δρόμο «και αυτό αποτυπώνεται στους επιχειρηματικούς δείκτες» απευθύνοντας πρόσκληση προς τους Ινδούς επιχειρηματίες να έρθουν να επενδύσουν στη χώρα μας.

Δείτε την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού 

 

Δείτε live 

 

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ξεκινώντας τον χαιρετισμό του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις γόνιμες επαφές με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, και στις εποικοδομητικές συναντήσεις με επιχειρηματίες κατά την πρώτη ημέρα παρουσίας του στην Ινδία στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα μετά από 16 χρόνια.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός «η Ελλάδα της κρίσης δεν υπάρχει πια, είμαστε πλέον στην επικαιρότητα για τους σωστούς και όχι για τους λάθους λόγους» προσθέτοντας ότι «εκλέχτηκα το 2019 για να φέρω την Ελλάδα σε δημοσιονομική σταθερότητα και το κατάφερα».
 

«Η Ελλάδα είναι στον σωστό δημοσιονομικό δρόμο και αυτό αποτυπώνεται στους επιχειρηματικούς δείκτες» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας, για παράδειγμα, ότι η Ελλάδα είναι καλύτερη όσον αφορά τα spread που είναι πολύ χαμηλότερα από αυτά της Γερμανίας και στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε «ελκυστικό προορισμό την Ελλάδα για την Ινδία»

«Η Ελλάδα είναι η φυσική πύλη των ινδικων επιχειρήσεων προς την Ευρωπαική Ένωση ειδικά μετά το Brexit. Έτσι δεν προκαλεί έκπληξη ότι έχουμε ήδη ινδικές επιχειρήσεις που επενδύουν στην Ελλάδα» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος χαρακτήρισε «λαμπρό το μέλλον της συνεργασίας με την Ινδία».

Παράλληλα σημείωσε ότι «δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην αναζητήσουμε νέα πεδία συνεργασίας. Μπορούμε να έχουμε και μια απευθείας πτήση ανάμεσα σε Νέο Δελχί ή Βομβάη προς την Ελλάδα. Οι αερογραμμές θα έχουν άμεση ζήτηση αν δημιουργήσουν τέτοιες πτήσεις».
 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε, ακόμα, ότι στην Ελλάδα «έχουμε πολιτική σταθερότητα, έχουμε φύγει από τις χώρες στις οποίες επικράτησε ο λαϊκισμός. Το περασμένο καλοκαίρι συγκέντρωσα υψηλότερα ποσοστά από το 2019 και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη της επιτυχίας της κυβέρνησης για κοινωνική ευημερία»

Παράλληλα σημείωσε πως «όταν δημιουργεί κανείς πλούτο οφείλουμε να τον κατανέμουμε με τρόπο ισομερή ώστε κανείς από την κοινωνία να μην αποκλείεται από αυτό»

«Σας ευχαριστώ και πάλι για την υπηρεσία σας εδώ. Είμαι βέβαιος ότι μιλάμε για αρχή μιας γόνιμης συνεργασίας. Οι ινδικές επιχειρήσεις θα βρούν γόνιμο έδαφος στην Ελλάδα και το ίδιο συμβαίνει για τις ελληνικές στη χώρα σας. Ελάτε στην Ελλάδα για να εκτιμήσετε από πρώτο χέρι τον δυναμισμό μιας χώρας που αρχίζει και κινείται προς την κατεύθυνση στην οποία κινείται η Ινδία» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση με Ινδούς Βιομήχανους

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας της Ινδικής Βιομηχανίας (CII).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν προοπτικές και τρόποι ενίσχυσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον σχεδιασμό για την ίδρυση Ελληνο-ινδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Για τον σκοπό αυτό, άλλωστε, το επόμενο χρονικό διάστημα θα επισκεφθεί την Αθήνα επιχειρηματική αποστολή της Συνομοσπονδίας Ινδικής Βιομηχανίας.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, που βρίσκεται σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης και υπογράμμισε ότι υπάρχουν μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, ιδιαίτερα στους τομείς των υποδομών και των κέντρων logistics, της ενέργειας, της γεωργίας και των φαρμακευτικών προϊόντων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Γαλλική ομάδα μάχης θα ξεκινήσει αποστολή στην Μεσόγειο Θάλασσα-Η Γαλλία προετοιμάζεται για ναυτικό πόλεμο εναντίον Ρωσίας-Τουρκίας;

Ο ρυθμός ανάπτυξης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και η αδυναμία των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα ( λόγω ουκρανικών...