Πολιτική

Μέτσολα για αγρότες: "Η Ευρώπη θα τους στηρίξει, ακούμε τις ανησυχίες τους" (Βίντεο)

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, έστειλε το μήνυμα ότι η Ευρώπη θα στηρίξει «απολύτως» τους αγρότες, σήμερα Τετάρτη τονίζοντας ότι «ακούμε τις ανησυχίες τους».

«Ακούω τις ανησυχίες, καταλαβαίνω τις προκλήσεις και νομίζω ότι είναι στο χέρι μας να είμαστε ειλικρινείς μαζί τους για το τι μπορούμε να κάνουμε και να θυμηθούμε ότι στις αρχές της πανδημίας στηρίχτηκαμε στους αγρότες για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε αυτάρκεις σε ό,τι τρώμε και στη ζωή που έχουμε» είπε αρχικά η κυρία Μέτσολα μιλώντας στον Alpha.

«Νομίζω ότι είναι προς το συμφέρον και ευθύνη μας να διασφαλίσουμε ότι στην ελληνική μετάβαση οι αγρότες θα είναι στο ίδιο μήκος με εμάς καθώς δημιουργούμε τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που απαιτούνται από τις πολύ δύσκολες και φιλόδοξες αλλά αναγκαίες αποφάσεις που παίρνουμε» συμπλήρωσε απαντώντας «απολύτως» στο έρωημα αν η Ευρώπη θα στηρίξει τον πρωτογενή τομέα.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κάλεσε τους Έλληνες να συμμετέχουν στις ευρωεκλογές λέγοντας «ψηφίστε γιατί αν είστε απογοητευμενοι ή αν έχετε ερωτήματα για την κατεύθυνση που θα πάρει η Ελλάδα και η Ευρώπη τα επόμενα 5 χρόνια οι 21 ευρωβουλευτές θα κάνουν τη διαφορά για εσάς».

Η κυρία Μέτσολα ρωτήθηκε και για το φαινόμενο πολίτες να επιλέγουν τα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη και απάντησε ότι «πρέπει να αντιπαλέψουμε αυτό το αφήγημα της καταφυγής στην ακροδεξιά. Αν νιώθετε απογοητευμένοι μην αναζητάτε παρηγοριά στις παρυφές Η πολιτική δεν είναι άσπρο ή μαύρο αλλά έχει χίλιες αποχρώσεις του γκρι. Χρειαζόμαστε την πολιτική μετά την πανδημία και δύο πολέμους, θέλετε πολιτικούς ηγέτες που έχουν το θάρρος και την πλειοψηφία να πάρουν δύσκολες αλλά απαραίτητες αποφάσεις. Έχω μια αρχή να εμπιστευόμαστε αυτούς που φέρνουν ελπίδα και όχι αυτούς που προκαλούν φόβο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ