Πολιτική

Μητσοτάκης: Όσα είπε για επιστολική ψήφο, Επίδομα Πάσχα και μη κρατικά πανεπιστήμια

Τι είπε για την επιστολική ψήφο

«Με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα των εκλογών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης

Στην επιστολική ψήφο που θα τεθεί σε εφαρμογή στις ευρωεκλογές του Ιουνίου αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Star.

Όπως ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός: «η επιστολική ψήφος θα περιορίσει την αποχή στις εκλογές». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι δεν θα δημιουργήσει ένα ευρωψηφοδέλτιο γεμάτο σελέμπιτις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι όσοι θέλουν να ψηφίσουν μέσω της επιστολικής ψήφους να κάνουν άμεσα την αίτηση, τονίζοντας ακόμη ότι το μέτρο αυτό θα βοηθήσει στη μείωση της αποχής από τις κάλπες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα των εκλογών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης για Επίδομα Πάσχα: «Δεν υπάρχει καμία πρόσθετη εξαγγελία»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντάει για το τι θα γίνει με το Επίδομα Πάσχα το 2024

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.

Ανάμεσα στα κύρια θέματα, όπως το αγροτικό και τα μη κρατικά πανεπιστήμια, η δημοσιογράφος ρώτησε τον Πρωθυπουργό για το Επίδομα Πάσχα που θα δοθεί το 2024.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε για το επίδομα Πάσχα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία πρόσθετη εξαγγελία αφού θα ήταν από μέρους του ανεύθυνο από τον δεύτερο μήνα του 2024 να προεξοφλήσει την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

«Θέλω να συγχαρώ τους δημοσιογράφους για την ταχύτητα προαναγγελίας της επόμενης παροχής πριν στεγνώσει το μελάνι της προηγούμενης. Εξαγγείλαμε πριν από λίγες εβδομάδες μια έκτακτη στήριξη της οικογένειας με αύξηση του επιδόματος γέννας. Δεν υπάρχει καμία πρόσθετη εξαγγελία που μπορώ να κάνω και γιατί θα ήταν ανεύθυνο από μέρους μου τον δεύτερο μήνα του χρόνου να προεξοφλήσω την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού»

Μητσοτάκης: Τα μη κρατικά πανεπιστήμια είναι κορυφαία προεκλογική δέσμευσή μας

«Δεν πιστεύω ότι θα δημιουργηθούν φοιτητές δύο ταχυτήτων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης

«Δεν θέλουμε πανεπιστήμια πολυκατοικία που δίνουν απλά ένα πτυχίο», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Star.

«Δεν πιστεύω ότι θα δημιουργηθούν φοιτητές δύο ταχυτήτων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «τα μη κρατικά πανεπιστήμια είναι κορυφαία προεκλογική δέσμευσή μας».

Μάλιστα, ήταν κατηγορηματικός: «Δεν θα επιτρέψουμε μπίζνα στα μη κρατικά πανεπιστήμια». Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμη ότι θα υπάρχει πλήρης έλεγχος σχετικά με τη λειτουργία τους, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υποβαθμιστεί το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις καταλήψεις που γίνονται στα δημόσια πανεπιστήμια, τονίζοντας ότι «όποτε χρειάζεται θα υπάρχει επέμβαση της Αστυνομίας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...