Πολιτική

Μητσοτάκης: Είχε συνάντηση με τον Ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (Βίντεο-Εικόνες)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα με τον Ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Φιλίπο Γκράντι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη συμφωνία που υπεγράφη με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, τη «Συμφωνία Έδρας» με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών, η οποία εξειδικεύει το νομικό καθεστώς της λειτουργίας των γραφείων της Υπηρεσίας στην Ελλάδα.

Έγινε επίσης μια επισκόπηση των προκλήσεων του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και των μεγάλων προσπαθειών που έχει καταβάλλει η Ελλάδα για την καταγραφή και ταυτοποίηση σε σύγχρονες και οργανωμένες δομές υποδοχής, φιλοξενίας και ταυτοποίησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Φιλίπο Γκράντι συζήτησαν ακόμη για τις νόμιμες οδούς μετανάστευσης και την πρόκληση της ενσωμάτωσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...