Πολιτική

Χρυσοχοΐδης για αγρότες: Στην Αθήνα θα κατέβει λογικός αριθμός τρακτέρ -Θα έχουν αποχωρήσει μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ σχετικά με την έλευση των τρακτέρ στην Αθήνα, την κατάληψη στο ΑΠΘ αλλά και για τη βόμβα στο υπουργείο Εργασίας.

«Γίνονται συνεννοήσεις ώστε η διαμαρτυρία των αγροτών στην Αθήνα να γίνει με ασφάλεια και τάξη, ανέφερε και σημείωσε ότι οι αγρότες έχουν καταλάβει τις πρωτεύουσες σε όλη την Ευρώπη και δικαιούνται και εδώ να διαδηλώσουν. Το ζήτημα είναι αυτή η κινητοποίηση να γίνει με ασφάλεια και σχετική ευταξία ώστε να μη διαταραχθεί η τάξη και η κοινωνική ειρήνη στην πόλη», είπε ο κ Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος αρχικά στους αγρότες.

Χρυσοχοΐδης: Λογικός αριθμός τρακτέρ σε σημεία που θα ορίσει η αστυνομία


Στη συνέχεια ο υπουργός εκτίμησε ότι στο κέντρο της πρωτεύουσας θα βρεθεί «λογικός αριθμός τρακτέρ τα οποία θα σταθμεύσουν σε σημεία που θα ορίσει η αστυνομία».

Στο ίδιο σημείο τόνισε ότι θα υπάρχουν «συνεχείς ενημερώσεις της αστυνομίας στους πολίτες ώστε να ελαχιστοποιηθεί η όχληση». Παράλληλα ενημέρωσε ότι μέχρι την Τέταρτη το μεσημέρι τα τρακτέρ θα έχουν αποχωρήσει από το κέντρο της Αθήνας.

Για την κατάληψη στο ΑΠΘ και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία


Αναφερόμενος στην κατάληψη στο Αριστοτέλειο, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Ιδρύματος Παναγιώτης Γκλαβίνης είχε ζητήσει την λήξη της κατάληψης». Σημείωσε πως «η αστυνομία μετά την επιχείρηση παρέδωσε τα κλειδιά στον κοσμήτορα όπως όφειλε και στη συνέχεια αποχώρησε διότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει στα πανεπιστήμια αστυνομία».

Αναφερόμενος στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία, ο κ Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι υπάρχει έλλειμμα από την πλευρά των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και κάλεσε τους πρυτάνεις να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα.

Είπε πως ο κοσμήτορας έχει ζητήσει εκ νέου εκκένωση της κατάληψης και πως έχει υπάρξει και παρέμβαση του εισαγγελέα για τις ποινικές ευθύνες που προκύπτουν. «Η αστυνομία θα κάνει αυτό που πρέπει», υπογράμμισε.

Για την επανεμφάνιση της τρομοκρατίας


Όσον αφορά την επανεμφάνιση της τρομοκρατίας μετά την έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας και την αποστολή του παγιδευμένου φακέλου στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβάται κάποιος να κάνει τη δουλειά του, είμαστε εδώ για την προστασία όλων.

Με αφορμή τις απειλές που εκτοξεύουν οι τρομοκράτες που ανέλαβαν την ευθύνη για τη βόμβα στην Πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, ο κ Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι «αυτός είναι ο τρόπος γραφής των τρομοκρατών, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους δικαστές, την κοινωνία… αλλά κάθε φορά βρίσκονται στη φυλακή». «Το θέμα είναι να μην έχουμε απώλειες», σημείωσε.

Για την ένταση της αστυνόμευσης


Παράλληλα ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι 1.100 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες έχουν ήδη ενταχθεί στην αστυνόμευση. Ο υπουργός δεσμεύθηκε και υποσχέθηκε να εργαστεί προς την κατεύθυνση να αισθάνονται οι Έλληνες ασφαλείς και να αγαπήσουν ξανά την αστυνομία. Εξέφρασε την ελπίδα σε λίγους μήνες η εικόνα για την ασφάλεια της πόλης να είναι διαφορετική

\

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι ήδη βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας 200 καινούργιοι τροχονόμοι και εξέφρασε την ελπίδα σε 4 μήνες από σήμερα να μην υπάρχουν κλήσεις σε χαρτί αλλά να βεβαιώνονται ηλεκτρονικά.

Για τη νεανική παραβατικότητα


Κλείνοντας, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της νεανικής παραβατικότητας σημειώνοντας τι το υπουργείο προσπαθεί να παρέμβει με σειρά δράσεων. «Σε πλατείες όπου συγκεντρώνονται νεαρά άτομα περιπολούν νεαροί αστυνομικοί, με την υποστήριξη των δυνάμεων ασφαλείας, ώστε αν συμβεί κάτι να παρέμβουν οι δυνάμεις αποτροπής...Στο φαινόμενο της νεανικής βίας έχουν ευθύνες και οι γονείς«, είπε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...