Πολιτική

Ομόφυλα ζευγάρια: Θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο η Άννα Καραμανλή

Καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και η Άννα Καραμανλή

Η Άννα Καραμανλή, είναι η τρίτη βουλευτής, που με την δήλωσή της από την Ολομέλεια της Βουλής, ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, συμπληρώνει στον κατάλογο των ανοιχτά διαφωνούντων του κυβερνώντος κόμματος.

Η κυρία Καραμανλή δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν ξέρω πότε η έννοια της οικογένειας έχασε την ιερότητά της και φτάσαμε στο σημείο να θεωρείται οκ ένα παιδί να μην πει ποτέ μαμά ούτε πότε ο βράχος των παιδικών μας χρόνων, ο πατέρας, έγινε ανώνυμο σπέρμα».

«Αν αυτό είναι πρόοδος τότε είμαι συντηρητική και οπισθοδρομική. Αν όμως είναι ένα μοιραίο βήμα για την αποσύνθεση της κοινωνικής συνοχής την διάλυση των δεσμών που ξεκινούν από την οικογένεια και καθορίζουν όλη μας τη ζωή, τότε όχι δεν μπορώ να συναινέσω και γι' αυτό καταψηφίζω το νομοσχέδιο» συμπλήρωσε.

 

«Δεν είναι πειστικό το επιχείρημα για τις ενοικιαζόμενες μητέρες»

Απαριθμώντας τους λόγους της διαφωνίας της η βουλευτής της ΝΔ είπε ότι η επίκληση ότι τα παιδιά δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα όταν μεγαλώνουν με ομόφυλους γονείς δεν της είναι πειστικό, όπως δεν θα της ήταν πειστικό και το επιχείρημα ότι τα παιδιά που στερούνται τον ένα και τον άλλο γονιό ή εγκαταλείπονται δεν έχουν κάποιο πρόβλημα.

«Δεν μου είναι επίσης καθόλου μα καθόλου πειστική η επιχειρηματολογία για τις παρένθετες μητέρες, τις ενοικιαζόμενες μήτρες δηλαδή, ή χειρότερα μέσα από κυκλώματα εκμετάλλευσης γυναικών. Μπορεί στο νομοσχέδιο να απαγορεύεται η παρένθετη μητέρα, καθώς όμως θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα ακολουθήσει κι η παρένθετη μητέρα με ότι αυτό συνεπάγεται» είπε επίσης χαρακτηριστικά.

Τέλος,όπως αναφέρει το cnn.gr, η κυρία Καραμανλή καταφέρθηκε εναντίον όσων κατηγορούν τους διαφωνούντες βουλευτές σαν ομοφοβικούς και αναχρονιστικούς και κατήγγειλε συνάδελφό της από το κυβερνών κόμμα, ο οποίος της απέδωσε κίνητρα ψηφοθηρίας, όταν δήλωσε ότι τάσσεται εναντίον του νομοσχεδίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ