Πολιτική

Έρχεται παραίτηση; H Yφυπ. Οικογένειας θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφοφυλοφίλων - «Θα μας εγκαταλείψουν οι ψηφοφόροι μας» λέει ο Οικονόμου

Η υφυπουργός Οικογενείας Μαρία Κεφαλά δήλωσε ότι δεν θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των γάμων ομοφοφυλοφίλων.

Σήμερα Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια να κυριαρχεί στην ατζέντα.

Η Ιερά Σύνοδος ήδη αποφάσισε πως θα πει ομόφωνα «όχι» στο νομοσχέδιο. Η επίσημη στάση του Μεγάρου Μαξίμου σε αυτήν την απόφαση είναι «ουδέν σχόλιο» και πως οι απόψεις τις εκκλησίας είναι σεβαστές.

Από την άλλη, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η κυβέρνηση είναι αυτή που νομοθετεί και έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία.

Εκτός από την Ιερά Συνοδό, το Μέγαρο Μαξίμου έχει απέναντί του και σκληρούς «γαλάζιους» διαφωνούντες.

Μεταξύ αυτών και ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης όπου σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να δηλώσει την αντίθεσή του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Επιπλέον, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα, έχει δηλώσει πως δεν θα το ψηφίσει το νομοσχέδιο.

Έτσι, αναμένεται εντός της εβδομάδας να υποβάλλει τη παραίτησή της και την θέση της σύμφωνα με τις πληροφορίες,  θα πάρει η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου.

Οικονόμου για το γάμο ομοφυλοφίλων: «Θα μας εγκαταλείψουν οι ψηφοφόροι μας»

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο Συντηρητισμός στην Ελλάδα» βρέθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Οικονόμου και κατά την τοποθέτησή του, θέλησε να συνδέσει τις ρίζες του κόμματος και του συντηρητισμού με την τρέχουσα επικαιρότητα και το επίμαχο γάμο ομοφυλοφίλων που «ταρακουνά» αυτά τα θεμέλια.

«Δεν μπορεί η κάθε επιθυμία να θεωρείται δικαίωμα» σχολίασε και συνέχισε στο ίδιο ύφος. «Η μετατροπή κάθε επιθυμίας σε δικαίωμα δεν βοηθά την ενότητα της κοινωνίας». Θέλοντας μάλιστα να διευκρινίσει περεταίρω τις θέσεις του, συμπλήρωσε: «Όταν η έμφαση δίνεται στο άτομο μειώνεται η δύναμη της πλειοψηφίας»

«Δεν είναι δυνατόν στο όνομα των ατομικών δικαιωμάτων να απαξιώνεται η πλειοψηφία. Ο υπερτονισμός της φιλελεύθερης αρχής με υπερτονισμό των δικαιωμάτων δημιουργεί πρόβλημα στη συλλογικότητα».

Η συλλογικότητα είναι το έθνος κράτος που λέγεται Ελλάδα

«Το κράτος υπάρχει ως όργανο επιβίωση του έθνους των Ελλήνων της γλώσσας και Όχι μονο για την υποδοχή επενδύσεων.

Ο προβληματισμός μου ως βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι ο υπερτονισμός της φιλελεύθερης αρχής στρέφει την πλάτη στην παραταξιακή μας βάση. Ειναι άνθρωποι που αγαπούν την οικογένεια , σέβονται την παράδοση και τη θρησκεία. Αν τους προδώσουμε, μπορεί να μας εγκαταλείψουν. Μπορεί να στραφούν σε άλλες αντισυστημικές δυνάμεις.

Έχουμε πρόσφατο το παράδειγμα της Γαλλίας. Η γαλλική δεξιά σχεδόν εξαϋλώθηκε επειδή από στράφηκε βασικούς πυλώνες της δεξιά έθνος, οικογένεια , θρησκεία

Στράφηκαν οι ψηφοφόροι στην Ακροδεξιά με καταστροφικές συνέπειες για τη Γαλλία και την Ευρώπη

Η αποϊδεολογικοποίηση του συντηρητικού χώρου δεν βοηθά ούτε την Ελλάδα ούτε τη Νέα Δημοκρατία

Η ταυτότητα της ΝΔ έχει αναφορά στην εθνική και στην ιστορική συνείδηση, στη γλώσσα… στη θρησκεία

Το κόμμα μου είναι ισχυρό γιατί είναι ταυτοτικά ισχυρό

Χωρίς τον δεσμό με τη βάση της παράταξης ούτε θα ήταν ούτε θα είναι εύκολο» κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

 

Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου για γάμο ομόφυλων: Η Εκκλησία καταθέτει τον λόγο του Ευαγγελίου - Η Πολιτεία μπορεί να κάνει ό,τι θέλει

«Χθες συνήλθε η Ιερά Σύνοδος και κατέθεσε το λόγο της Εκκλησίας, η Εκκλησία λεει ότι γάμος είναι η συνάφεια ενός άνδρα και μιας γυναίκας και μέσα στη σχέση αυτή γεννάται ο άνθρωπος, έρχεται η ζωή» ανέφερε  στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων αναφορικά με τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «γάμος για την Εκκλησία είναι αυτό το μεγάλο μυστήριο που το φυλάσσει η Εκκλησία. Εμείς λέμε τι θα πει γάμος για την Εκκλησία και τι δέχεται η Εκκλησία ως γάμο. Χθες εκφράστηκε η αγωνία όλων των ιεραρχών να διαφυλαχθεί και να στηριχθεί η οικογένεια».

Σε σχόλιο ότι η Πολιτεία μιλά για πολιτικό γάμο, ο κ. Παντελεήμων απάντησε: «Η Πολιτεία μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Η Εκκλησία καταθέτει τον λόγο του Ευαγγελίου. Δεν έχουμε παρέμβαση της Εκκλησίας, η Εκκλησία καταθέτει τον λόγο της, δεν νομοθετεί, παρακαλεί τον λαό της, λέει την αλήθεια. Ξέρουμε καλά τι θα πει στήριξη στην οικογένεια».

Σε ερώτηση τι θα λέει το κείμενο που θα σταλεί στους βουλευτές, απάντησε ότι θα στείλει μια επιστολή. «Οι βουλευτές θα πάρουν την επιστολή της Ιεράς Συνόδου και από κει και πέρα ο καθένας θα αποφασίσει με την συνείδησή του».

Για το κείμενο που θα διαβαστεί στους ναούς ανέφερε ότι θα αποσταλεί ένα θεολογικό κείμενο το οποίο θα λέει την αλήθεια της Εκκλησίας με πιο εύληπτο τρόπο, τι είναι ο γάμος, ποια θα είναι τα προβλήματα που θα προκύψουν.

Σε ερώτηση που θα είναι αυτά τα προβλήματα, απάντησε: «Θα διαταραχθεί η ψυχική κατάσταση των παιδιών και αυτών που θα συγκροτήσουν αυτού του είδους τις συμβιώσεις».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ