Πολιτική

Σκέρτσος για ομόφυλα ζευγάρια: «Βγήκαμε σοφότεροι από αυτή τη συζήτηση»

Η ενημέρωση για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια έγινε από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο ενώ για το θέμα μίλησαν και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σε δηλώσεις του αμέσως μετά τόνισε πως τέθηκαν ερωτήσεις και δόθηκαν διευκρινίσεις και ανέφερε πως «όλοι γίναμε σοφότεροι από αυτή τη συζήτηση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες το παρών έδωσαν πάνω από 60 βουλευτές της ΝΔ και εκφράστηκαν απόψεις υπέρ του νομοσχεδίου αλλά και έντονοι προβληματισμοί για την εν λόγω ρύθμιση.

Αρχικά ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, απευθυνόμενος στους βουλευτές υπενθύμισε τη ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι «ανήκουμε στη Δύση οικονομικά, πολιτικά πολιτιστικά» και παράλληλα πρόσθεσε: «εγώ έχω προσέλθει με χαρά στην ευρύχωρη ΝΔ που είναι καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας και καταλαβαίνω ότι αυτό που κάνετε είναι πολύ δύσκολο».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αδιαμφισβήτητος ηγέτη; που λαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής και την κοινωνίας.

Παράλληλα σημείωσε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο και πρόσθεσε με νόημα πως δεν γίνεται αυτοί που απείχαν ή καταψήφισαν το 2015, να βγαίνουν και να λένε σήμερα πως τους

καλύπτει το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε από την πλευρά του πως γνώμονας για την ψήφο στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να είναι το συμφέρον των παιδιών, πολλά από αυτά μένουν υπό άλλες συνθήκες σε ιδρύματα.

Πάντως περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ ήταν φειδωλοί στις δηλώσεις τους κατά την είσοδό τους στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς.

«Θα τα πούμε» δήλωσε η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Κεφαλά, ενώ ο Τάσος Δημοσχάκης τόνισε πως ήρθε να ακούσει και πως έχει επιφυλάξεις, που πάντως μπορούν να καμφθούν.

Ο Γιώργος Γεωργαντά ευχήθηκε μόνο καλή χρονιά και απέφυγε ναι ανοίξει τα χαρτιά του, ενώ οι Απόστολος Βεσυρόπουλος και Στέλιος Πέτρας τόνισε πως δεν έχουν πάρει αποφάσεις.

Ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πως «ζητάμε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου αλλά από την καταψήφιση, σαφώς προτιμότερη είναι η αποχή».

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης τόνισε πως επεδίωξε την ενημέρωση των βουλευτών κάτι που αποτελεί πάγια πρακτικά για όλα τα νομοσχέδια.

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος μεταπείστηκε και θα υπερψηφίσει καθώς όπως ανέφερε «παρά τις επιφυλάξεις μου μετά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επηρεαστεί ο πυρήνας οικογένειας, αλλά είναι μια κοινωνική διευθέτηση θα υπερψήφισω».

Επιφυλάξεις εξέφρασε και ο Τάκης Θεοδωρικάκος ενώ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης κατά την είσοδό του, τόνισε χαρακτηριστικά πως «γιατί το έχετε δραματικοποιήσει τόσο; Μια ανθρώπινη συζήτηση θα κάνουμε. Ο Μητσοτάκης είναι αδιαμφισβήτητος πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη Βουλής και κοινωνίας. Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει για την ενότητα

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...