Πολιτική

Σακελλαρόπουλου για ομόφυλα ζευγάρια: «Δεν μπορούν να υπάρχουν εξαιρέσεις στα δικαιώματα»

Τους δημοσιογράφους και διαπιστευμένους συντάκτες υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου για την ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, ξενάγησε τους δημοσιογράφους στο μουσείο δώρων του Προεδρικού Μεγάρου που βρίσκεται στον 3ο όροφο όπου μεταξύ άλλων βρίσκονται τα δώρα που έχει δεχθεί η κυρία Σακελλαρόπουλου από αρχηγούς ξένων κρατών.

Από τα δώρα που ξεχωρίζουν είναι εκείνο του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμιρ Ζελένσκι. Πρόκειται για έναν πίνακα ο οποίος αποτυπώνει την φρίκη του πολέμου μέσα από τα μάτια ενός κοριτσιού, το οποίο φιλοτέχνησε το ανήλικο παιδί δείχνοντας την Μαριούπολη πριν και μετά την έναρξη του πολέμου.

Παράλληλα, σε περίοπτη θέση βρίσκεται και το δώρο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,όπως αναφέρει το protothema.gr. Πρόκειται για ένα βάζο το οποίο είναι χειροποίητο. Μεταξύ άλλων, στη συλλογή βρίσκονται συμβολικά δωρα από την Βουλγαρία, την Ινδία, τη Σαουδική Αραβία καθώς και το Ισραήλ.

Η κυρία Σακελλαρόπουλου, σε συνομιλία της με δημοσιογράφους αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων ενώ ερωτηθείσα για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο βρίσκεται υψηλά στην πολιτική επικαιρότητα, η πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «η κοινωνία εξελίσσεται, προχωράει μπροστά. Σε μια συμπεριληπτική κοινωνία δεν μπορούν να υπάρχουν εξαιρέσεις στα δικαιώματα. Ειδικά σε ό,τι αφορά στα παιδιά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Γαλλική ομάδα μάχης θα ξεκινήσει αποστολή στην Μεσόγειο Θάλασσα-Η Γαλλία προετοιμάζεται για ναυτικό πόλεμο εναντίον Ρωσίας-Τουρκίας;

Ο ρυθμός ανάπτυξης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και η αδυναμία των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα ( λόγω ουκρανικών...