Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Μαρινάκης για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών: Ο Α. Σαμαράς το 2015 στο σύμφωνο συμβίωσης είχε επιλέξει την αποχή (Βίντεο)

Ερωτώμενος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το νομοσχέδιο, αλλά και την κριτική που άσκησε σχετικά με την προτροπή σε αποχή από τον πρωθυπουργό.

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε συγκεκριμένα: «Ο πρώην πρωθυπουργός διατύπωσε απόψεις που έχει ξανά διατυπώσει. Είναι ξεκάθαρο αυτό που είπε ο πρωθυπουργός ως προς την αποχή. Είναι αυτός που εισηγείται και ζητάει από τους βουλευτές να υπερψηφίσουν. Η αποχή είναι μια στάση. Ο κ. Σαμάρας ως έμπειρος κοινοβουλευτικός το γνωρίζει. Το είχε κάνει στο σύμφωνο συμβίωσης το 2015, είχε επιλέξει την αποχή».

«Ζητάμε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά από την καταψήφιση καλύτερη η αποχή», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με την αναφορά του πρωθυπουργού.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2015, ο οποίος αναφορικά με την ψήφιση για το σύμφωνο συμβίωσης είχε πει ότι «το ψήφισα και σε αυτές τις δύσκολες περιπτώσεις, δεν πρέπει κανείς να κρύβεται, ο κάθε ένας πρέπει να έχει το θάρρος της γνώμης του», ο Παύλος Μαρινάκης είπε «συνεπής σε αυτό που είχε εφαρμόσει και το 2015 ως μειοψηφία τότε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Εξελέγη πρόεδρος και ως πρωθυπουργός εφάρμοσε μια σειρά από παρεμβάσεις για τη ΛΟΑΤΚΙ. Προφανώς το επαναλαμβάνω, ο πρωθυπουργός ζητάει την υπερψήφιση. Αλλά προφανώς δεν τον είχαν ρωτήσει για αυτούς που καταψήφισαν. Από την καταψήφιση είναι προτιμότερη η αποχή. Και το 2015 και τώρα τηρείται μια παράδοση στον χώρο της ΝΔ μη επιβολής κομματικής πειθαρχίας».

Για τις ενστάσεις του Μάκη Βορίδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε «ο υπουργός επικρατείας έχει εκφράσει από την πρώτη στιγμή κάποιες απόψεις με τα επιχειρήματα που εκείνος θεωρεί σωστά. Αυτό δεν αποτελεί κάποια είδηση. Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε, απάντησε ως προς τις συλλογικές αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου. Επίκειται μια σειρά από συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου. Δεν έχω κάτι περισσότερο να σας πω».

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και γιατί έρχεται τώρα ο Παύλος Μαρινάκης είπε, «έρχεται τώρα το ν/σ γιατί έτσι είχαμε πει προεκλογικά. Και θέλουμε να λύσουμε μια αδικία για τα παιδιά. Θα είναι ο εισηγητής του νομοσχεδίου (σ.σ.Σκέρτσος) γιατί είναι ο υπεύθυνος για τη στρατηγική για τα ομόφυλα ζευγάρια. Προφανώς και οι συναρμόδιοι υπουργοί θα συνδράμουν στη συζήτηση».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...