Πολιτική

Κόντρα Γεωργιάδη – Πορτοσάλτε στον «αέρα»: «Γίνεσαι Σόιμπλε»

Μην γίνεσαι Σόιμπλε» είπε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με τον δημοσιογράφο του σταθμού, Άρη Πορτοσάλτε να απαντά σε έντονο ύφος.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Άρης Πορτοσάλτε διαφώνησαν ανοιχτά και μάλιστα αντάλλαξαν αιχμές, στα ερτζιανά στη διάρκεια της εκπομπής του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ.

Όλα άρχισαν όταν ο Άρης Πορτοσάλτε εξέφρασε ανοιχτά τη διαφωνία του προς τον Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη για τη διαγραφή των προστίμων για τον κορονοϊό.

«Εάν έκανε λάθος η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει συγγνώμη», είπε ο Άρης Πορτοσάλτε, επιμένοντας ότι είναι εντελώς άδικη η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για εκείνους που πλήρωσαν το πρόστιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Να τους το γυρίσουν πίσω το πρόστιμο», ανέφερε, χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ.

Κατόπιν, ο υπουργός Υγείας έκανε έκτακτη τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή, σε μία προσπάθεια να υπερασπιστεί την απόφασή του.

«Σήμερα το πλαίσιο έχει αλλάξει, η οικονομία είναι ανοιχτή, η πανδημία είναι πολύ πιο ήπια, είναι ένα κομμάτι της κανονικότητάς μας και τώρα ο στόχος έχει αλλάξει. Είναι να πείσουμε…», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τον Άρη Πορτοσάλτε να διακόπτει και να λέει: «Τώρα έχει καταργηθεί το πρόστιμο…».

Τότε ο υπουργός Υγείας, ανταπάντησε ενοχλημένος, λέγοντας: «Μην γίνεσαι Σόιμπλε. Γίνεσαι λίγο Σόιμπλε, τον αείμνηστο. Μην γίνεσαι Σόιμπλε».

«Εε, τώρα αυτό είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Πήγαμε μακριά. Όχι, μισό λεπτό. Είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη», αποκρίθηκε ο Άρης Πορτοσάλτε, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να επιχειρεί να ρίξει, αμέσως, τους τόνους: «Το διαγράφω. Εννοώ μην γινόμαστε υπερβολικοί. Το διαγράφω, μην παρεξηγηθώ».

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ