Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Τσιόδρας για Μπλίνκεν: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι αναγνωρίζει τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή»

Ως ιδιαίτερα σημαντικό κρίνει η κυβέρνηση ότι ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναγνωρίζει τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή. Για τη χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη - Μπλίνκεν στα Χανιά, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι «είναι εξαιρετικά σημαντική η χθεσινή τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, που μιλάει για ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή. Είναι κάτι το οποίο δεν λέγεται εύκολα και δεν λέγεται βεβαίως όπως καταλαβαίνουμε “ελαφρά τη καρδία’. Λέγεται επειδή η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια έχει κατακτήσει αυτόν τον ρόλο, έχει παίξει πραγματικά ηγετικό ρόλο στην περιοχή. Είναι πυλώνας σταθερότητας κι αυτό οφείλεται στην πολιτική που έχει ακολουθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Όπως εξήγησε οι δύο εικόνες μεταξύ της συνάντησης Ερντογάν - Μπλίνκεν και Μητσοτάκη - Μπλίνκεν και η αντίστιξη τους «δείχνει και το κλίμα των συναντήσεων στη μία και στην άλλη πλευρά», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε ότι «πριν πάμε στις αποφάσεις που θα λάβουν οι ΗΠΑ το επόμενο διάστημα, αρκεί να θυμίσουμε ότι το 2019 η Τουρκία ήταν στο πρόγραμμα των F-35 κι εμείς προσπαθούσαμε να αναβαθμίσουμε τα F-16. Σήμερα εμείς είμαστε κοντά στο να μπούμε στο πρόγραμμα των F-35, , και η Τουρκία προσπαθεί να αποκτήσει F-16. Για να δούμε δηλαδή τι έχουμε πετύχει όλα αυτά τα χρόνια, που σε καμία περίπτωση δεν ήταν αυτονόητα».

«Σε σχέση με τις αποφάσεις που θα ληφθούν το επόμενο διάστημα, εμείς έχουμε κάνει το αίτημα όπως ξέρετε για την ένταξή μας στα F-35. Περιμένουμε θετικές ειδήσεις το επόμενο διάστημα σε αυτό», επισήμανε ο κ. Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας,σύμφωνα με το protothema.gr, αναφέρθηκε και στους ισχυρισμούς από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, ότι το '19 είχε λάβει πρόσκληση για υπουργοποίηση από την Κυριάκο Μητσοτάκη. «Πρόκειται για σενάριο πολιτικής φαντασίας, είναι σαφές. Έχει ειπωθεί και από τον κ. Διαματάρη και από την πλευρά της κυβέρνησης», ανέφερε. Ο κ. Τσιόδρας πρόσθεσε πως «μου κάνει εντύπωση το εξής: ότι ο αρχηγός του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς προσπαθεί μέσα από ένα μύθευμα το οποίο φτιάχνει να ανεβάσει την πολιτική του υπόσταση λέγοντας ότι έχει την αποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη και ότι θα μπορούσε να τον κάνει και υπουργό. Αυτό πραγματικά με ξεπερνάει και δεν ξέρω πώς το αντιμετωπίζουν και στο κόμμα του».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ