Πολιτική

Ανδρουλάκης: "Το φορολογικό νομοσχέδιο ευνοεί όσους έχουν υψηλότερα εισοδήματα"

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης από το βήμα της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης για το φορολογικό νομοσχέδιο, λέγοντας ότι είναι αναχρονιστικό και αναποτελεσματικό και δεν δημιουργεί φορολογική συνείδηση. Ο κ. Ανδρουλάκης, επέκρινε την απουσία του πρωθυπουργού την ώρα που μιλούσε ο ίδιος, λέγοντας σκωπτικά πως «η παρουσία του πρωθυπουργού, ήταν περιττή. Δεν έκατσε να συζητήσει το νομοσχέδιο που πλήττει χιλιάδες Έλληνες πολίτες».

Ο κ. Ανδρουλάκης, είπε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο δεν είναι ένα νομοσχέδιο μεταρρύθμισης, αλλά αντιθέτως νομιμοποιεί την φοροδιαφυγή και ευνοεί όσους έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα. Πρόσθεσε δε, ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, κατατάσσει συλλήβδην τους ελεύθερους επαγγελματίες ως φοροφυγάδες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στην φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δέχθηκε έναν «ασύμμετρο πόλεμο» από τα μέσα ενημέρωσης, που το κατηγορούσαν για φοροεπιδρομή και σχέδιο «Κατρούγκαλου». Τελικά όμως, όπως είπε, η κυβέρνηση χάιδευε προεκλογικά αυτιά και όταν της ασκούν κριτική, «έχουν το θράσος να λένε ότι είναι λαϊκιστές, αλλά προεκλογικά εσείς ήσασταν».

Υποστήριξε, δε, ότι το φορολογικό νομοσχέδιο «πέρασε» με διαδικασίες fast track χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί κοινωνική και οικονομική διαβούλευση. Έπρεπε, όπως τόνισε, να καθίσουν φορείς και εταίροι σε ένα τραπέζι να συζητήσουν αυτό το μεγάλο θέμα το οποίο, κατά τον κ. Ανδρουλάκη, δημιουργεί αδικίες στη ζωή, στο κοινωνικό κράτος και το επιχειρείν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ