Πολιτική

Νέα Αριστερά: Είναι πλέον Κοινοβουλευτική ομάδα και με τη "βούλα"

Σχηματίστηκε κι επίσημα η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που συγκροτούν οι 11 αποχωρήσαντες πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  μετά από επιστολή που κατέθεσαν στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Στη νέα ΚΟ, που θα έχει πρόεδρο τον Αλέξη Χαρίτση, μετέχουν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος που θα μοιραστούν τους ρόλους των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, όπως και οι βουλευτές Έφη Αχτσιόγλου, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Θεοπίστη Πέρκα, Φερχάτ Οζκιούρ, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη.

Και οι 11 αποχώρησαν τις τελευταίες εβδομάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ (κυρίως η «Ομπρέλα» και η «6+6» ομάδα της Αχτσιόγλου), ένωσαν δυνάμεις και συγκρότησαν νέο κομματικό φορέα, ο οποίος μάλιστα αποτελεί το 9ο διαφορετικό κόμμα του Κοινοβουλίου σε μια επίδοση που συνιστά ρεκόρ.

Η επίσημη ανακοίνωση συγκρότησης θα γίνει στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας ενώ άμεσα θα οριστεί ο εισηγητής της για το υπό συζήτηση φορολογικό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με το newpost.gr, χθες σε μια πανηγυρική συνεδρίαση ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των 11 ανακοίνωσε το όνομα του νέου φορέα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν σύντομες τοποθετήσεις από τους Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλο, Ευκλείδη Τσακαλώτο και ακολούθησε η ομιλία του Αλέξη Χαρίτση και η αποκάλυψη του νέου ονόματος αλλά και του σήματός του που είναι σε κόκκινο, πράσινο και μωβ χρώμα.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης πήρε τον λόγο η Έφη Αχτσιόγλου η οποία δήλωσε ότι «κάνουμε μια νέα αρχή για την αξιοπρέπεια μας, για τις ζωές μας» κι ακολούθησε η σύντομη τοποθέτηση του Ηλιόπουλου: «Ξεκινάμε από την αρχή αλλά όχι από το μηδέν… Δημιουργούμε μια νέα δύναμη που δεν φοβάται την αλλαγή και το να μαθαίνει».

«Καινούργια αρχή αλλά όχι παρθενογένεση. Έχουμε επίγνωση τι κάναμε σωστά και τι λάθος», είπε από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Το σύγχρονο ελληνικό “πυρπολικό” ΑΡΓΩ που θα σκορπίζει τον πανικό στα τουρκικά πολεμικά στην ανύπαρκτη “Γαλάζια Πατρίδα”

Δρώντας μαζικά σε ικανούς αριθμούς τα μη επανδρωμένα σκάφη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού θα κτυπούν μέρα και νύχτα...
Ελληνοτουρκικά 0

Η ανάπτυξη του τουρκικού μαχητικού 5ης γενιάς ΚΑΑΝ μπορεί να εξελιχθεί σε "μεγάλη φούσκα"- Οι έξι (6) σημαντικοί λόγοι που το αποδεικνύουν

Η ΕΕ μέσω της  PESCO , καθώς  επίσης και κοινοπραξίες  Ευρωπαϊκών κρατών, επιχειρούν να κατασκευάσουν  μαχητικά σαφώς...