Πολιτική

Ομάδα των 11: Και το όνομα αυτής...«Νέα Αριστερά»

Σε εκδήλωση στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, οι «11» ανακοίνωσαν την ονομασία της Κ.Ο, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από μέρες σχετικών προαναγγελιών. 

«Σήμερα κάνουμε μία νέα αρχή για την αξιοπρέπειά μας και τις ζωές μας. Ξέρετε πολύ καλά ότι δεν ήταν εύκολο για κανέναν μας. Κάνουμε μία νέα αρχή για τη συνείδησή μας», είπε η Έφη Ατχσιόγλου.

«Υπάρχουν δυνατότητες ανατροπής. Δεν κοιτάμε πίσω και δεν νοσταλγούμε παλιές καλές μέρες και έτοιμες λύσεις. Πρέπει να αλλάξουμε και να δημιουργήσουμε μια πολιτική δύναμη που δεν φοβάται την αλλαγή», ανέφερε από την πλευρά του ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ως ορόσημο για τη νέα Κ.Ο. κρίνεται η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, με την Ομάδα να θέλει να παρουσιάσει το δικό της πολιτικό στίγμα,αναφέρει το reader.gr.

Όπως έχουν ανακοινώσει οι «11», βασικός τους στόχος είναι η άσκηση αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση. 

Μετά την Κοινοβουλευτική Ομάδα, πιστεύεται ότι θα κινηθούν και οι διαδικασίες για την ίδρυση νέου κόμματος, ωστόσο κρίνεται σχετικώς αδύνατο να προλάβουν να κατέλθουν στις επικείμενες ευρωεκλογές του 2024.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ