Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Στ. Κασσελάκης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και σπόντες προς τους «11» αποχωρήσαντες

«Η ηθική μας παρουσία είναι 47 βουλευτές» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του προς την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο των αποχωρήσεων των «11».

«Αυτή είναι η πραγματικότητα που εμείς καλούμαστε τώρα να αναστρέψουμε. Και μην ανησυχείτε που είμαστε πλέον 36 Βουλευτές. Η ηθική μας Κοινοβουλευτική Παρουσία είναι και θα είναι 47 Βουλευτές – διότι αυτό επέλεξε ο ελληνικός λαός. Το ότι μερικοί δεν σεβάστηκαν τον Κώδικα Δεοντολογίας που συνυπέγραψαν για να παραδώσουν τις έδρες τους», είπε ο κ. Κασσελάκης.

 «Δεν σεβάστηκαν τον κώδικα δεοντολογίας να παραδώσουν τις έδρες τους. Δεν σεβάστηκαν την εντολή που έλαβαν από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και να είστε σίγουροι ότι ο κόσμος μας θα τους τιμωρήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πρόσθεσε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία οκτώ χρόνια από τους 149 βουλευτές το 2015 έφτασε στους 47 το 2023. Χάσαμε το μεγαλύτερο μέρος της Κοινοβουλευτικής μας δύναμης και αυτήν την πορεία εμείς καλούμαστε πλέον να την ανατρέψουμε.  

Στην αρχή της ομιλίας του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στον θάνατο του Βασίλη Βασιλικού για τον οποίο κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

«Είναι μια βαριά μέρα σήμερα. Γιατί αν για όλη την Ελλάδα ο Βασίλης Βασιλικός ήταν ο συγγραφέας που συνομίλησε με την Ιστορία και τη Δημοκρατία, για εμάς ήταν κάτι ακόμα: Ο σύντροφός μας. Ο άνθρωπος που κόσμησε την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το 2019. Ο βουλευτής που κόσμησε το ελληνικό κοινοβούλιο την περίοδο 2019 – 2023 με το ήθος και την προσωπικότητά του. Μία προσωπικότητα που έχουν λίγοι. Αυτοί που μπορούν να γίνουν καταγραφείς του αιώνα τους. Να μετατρέψουν το ιστορικό δράμα της χώρας τους σε παγκόσμιο γεγονός», είπε.

Παράλληλα, ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στο θέμα των ημερών, ότι δηλαδή δεν πραγματοποιήθηκε το ραντεβού του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Βρετανό πρωθυπουργό και το διπλωματικό επεισόδιο Αθηνών – Λονδίνου για τα μάρμαρα του Παρθενώνα. «Έχουμε την προσβλητική συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού προς τον κύριο Μητσοτάκη και τη χώρα μας. Αποδοκίμασαν τη στάση του Σούνακ που επέδειξε περισσή αλαζονεία για ένα ζήτημα που γνωρίζει καλά πως η Ελλάδα έχει το δίκιο με το μέρος της».

Σε ο,τι αφορά τώρα το υπόλοιπο μέρος της ομιλίας θα είναι μια σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον κύριο Μητσοτάκη σε ότι αφορά την οικονομική του πολιτική, θα τον κατηγορήσει ότι είπε ψέματα για να πάρει την ψήφο των πολιτών και ότι το μόνο που εξυπηρετεί είναι τα μεγάλα συμφέροντα.

Ο κ. Κασσελάκης άσκησε κριτική για τα κόκκινα δάνεια και τις ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες, για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό που όπως είπε οφείλεται στα επιχειρηματικά κέρδη και όχι σε εξωγενείς παράγοντες.

Τόνισε επίσης ότι με την αναθεώρηση των στοιχείων για την ανάπτυξη της οικονομίας η κυβέρνηση ουσιαστικά διαψεύδει το αναπτυξιακό της αφήγημα και αυτό φαίνεται όπως είπε από τα στοιχεία των επενδύσεων και των εξαγωγών.

Αναφορικά με την επιστολική ψήφο, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι απαιτεί απαντήσεις για πιθανά συνταγματικά κωλύματα.

«Έστω και με καθυστέρηση, ακούσαμε την ανακοίνωση του πρωθυπουργού στο υπουργικό για την καθιέρωση της επιστολής ψήφου στις ευρωεκλογές», είπε.

«Η σημερινή εξαγγελία δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης. Απαιτεί απαντήσεις για πιθανά συνταγματικά κωλύματα, για τη διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου, καθώς και ασφαλιστικές δικλείδες που θα προστατεύσουν από ενδεχόμενη νόθευση το εκλογικό αποτέλεσμα και θα εξασφαλίσουν την αξιοπιστία της διαδικασίας», πρόσθεσε.

Στην ομιλία παραβρίσκεται και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έγινε δεκτός με πολλά χαμόγελα και θερμές χειραψίες.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Το σύγχρονο ελληνικό “πυρπολικό” ΑΡΓΩ που θα σκορπίζει τον πανικό στα τουρκικά πολεμικά στην ανύπαρκτη “Γαλάζια Πατρίδα”

Δρώντας μαζικά σε ικανούς αριθμούς τα μη επανδρωμένα σκάφη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού θα κτυπούν μέρα και νύχτα...
Ελληνοτουρκικά 0

Η ανάπτυξη του τουρκικού μαχητικού 5ης γενιάς ΚΑΑΝ μπορεί να εξελιχθεί σε "μεγάλη φούσκα"- Οι έξι (6) σημαντικοί λόγοι που το αποδεικνύουν

Η ΕΕ μέσω της  PESCO , καθώς  επίσης και κοινοπραξίες  Ευρωπαϊκών κρατών, επιχειρούν να κατασκευάσουν  μαχητικά σαφώς...