Πολιτική

Χατζηδάκης: Φλέγον θέμα η φοροδιαφυγή «Να περιμένουμε την τεχνητή νοημοσύνη για επίλυση;»

Με την εφαρμογή του φορολογικού νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών που δήλωσαν πέρυσι εισόδημα κάτω από το εισόδημα μισθωτού με τον κατώτατο μισθό, θα έχει μεσοσταθμική επιβάρυνση λίγο κάτω από τα 1.000 ευρώ ετησίως, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Ανέφερε ως παράδειγμα περίπτωση υπαλλήλου που πλήρωσε 1.160 ευρω και δεν θα πληρώσει παραπάνω χρήματα.

Ο υπουργός μίλησε για μείζον θέμα φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, διερωτώμενος αν θα πρέπει να περιμένουμε την τεχνητή νοημοσύνη για να το λύσει.

Δήλωσε επίσης οτι προωθούνται 10 ακόμη πρωτοβουλίες που βοηθούν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ενώ για το τεκμήριο ανέφερε οτι υπάρχουν 9 εξαιρέσεις, όπως για φυσικές καταστροφές, λόγους ανωτέρας βίας και γυναίκες σε κύηση,σύμφωνα με το protothema.gr.

Διευκρίνισε ότι έχει προστεθεί διάταξη που αναφέρει οτι το τεκμήριο είναι μαχητό και όποιος θεωρεί ότι ανήκει σε άλλη περίπτωση μπορεί να ζητήσει από την εφορία να ελεγχθεί για να αποδείξει ότι εξαιρείται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ