Πολιτική

Ο Κασσελάκης σχολιάζει το βιβλίο «Το Φαινόμενο Κασσελάκης»: «Δεν μετανιώνω για όσα είπα στην ΚΕ» (Βίντεο)

Συζήτηση σε έντονους τόνους, κατά διαστήματα, σημειώθηκε κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Το φαινόμενο Κασσελάκη. Το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας» με ομιλητές τον συγγραφέα του βιβλίου καθηγητή Ξενοφών Κοντιάδη, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη και τον ιστορικό Αντώνη Λιάκο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στην κριτική που του άσκησε ο συγγραφέας του βιβλίου, που είχε ξεκινήσει να γράφετε κατά την περιόδο που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κέρδισε τις πρώτες εσωκομματικές εκλογές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε αρχικώς πως πιστεύει στη δημοκρατία για αυτόν τον λόγο ήρθε στην εκδήλωση. «Πιστεύω στο ντιμπέιτ, δεν το φοβάμαι. Δεν φοβάμαι την παρεξήγηση. Τι κάνουν οι πολιτικοί αν δεν είναι με τους πολίτες. Όλη η συζήτηση για τη μεταδημοκρατία είναι η συζήτηση για την αποχή, που είναι ένα μεγάλο ρίσκο για την κοινωνία μας σήμερα. Μπορεί να οδηγήσει στην ακροδεξιά και την αναρχία, ειδικά όταν υπάρχουν οικονομικές πιέσεις στην κοινωνία», ανέφερε αρχικώς.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως είναι εδώ για να απαντήσει στον κόσμο ειλικρινά, τονίζοντας πως δεν θεωρεί τον εαυτό του φαινόμενο. «Τα υπόλοιπα θα τα πούμε από εδώ και πέρα», υπογράμμισε.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Ξενοφών Κοντιάδης τονίζοντας ότι «ως επιστήμονα εμένα με ενδιαφέρει το πολιτικό φαινόμενο Κασσελάκη» και ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να πει περισσότερα πράγματα για τον τρόπο που κατέκτησε την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Να μας πεις το μυστικό να το κάνουμε και εμείς», ανέφερε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...