Πολιτική

Ο Κασσελάκης τα «μαζεύει» για τα περί υιοθεσίας δύο αγοριών: «Μπορεί να πλήγωσα κόσμο και ζητώ συγγνώμη»

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναθεωρεί για την δήλωση περί υιοθεσίας δύο αγοριών.

Την άποψη ότι οι επιθέσεις που έχει δεχθεί δείχνουν ότι όσοι τις έκαναν «δεν αποδέχονται τη βάση του κόμματος» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω».

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί ενεπλάκη με την πολιτική στην Ελλάδα, αναφέρθηκε αρχικά στον Αλέξη Τσίπρα και στην επιλογή του να τον βάλει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος. Συνεχίζοντας, ανέφερε, ωστόσο, ότι είδε «στον προοδευτικό χώρο στην Ελλάδα ένα κενό».

«Είδα ένα κενό για μια αξιόπιστη και υβριδική πρόταση. Μην ξεχνάτε ότι στα εσωκομματικά μας ήμουν ο μόνος υποψήφιος ο οποίος είχε θέση, προτάσεις, στο διαδίκτυο, στην κρίση του λαού, στην κρίση των μελών. Ήμουν πολύ ξεκάθαρος στο τι θέλω να κάνω. Το είχα γράψει μάλιστα και σε εφημερίδες, ναι, θέλω να κάνω ένα μεγάλο προοδευτικό κόμμα. Ακριβώς όπως λέει και η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ, που καλύπτει από τη ριζοσπαστική Αριστερά μέχρι το προοδευτικό Κέντρο. Αυτό θέλω να κάνω », είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με τους χαρακτηρισμούς που έχει δεχθεί και το αν τελικά είναι αριστερός, απάντησε καταφατικά, υποστηρίζοντας ότι το δείχνει « έμπρακτα ». Τόνισε, δε, ότι εκλέχθηκε «δημοκρατικά από τη βάση του κόμματος», αντιπαραβάλλοντας αυτούς που δεν το αποδέχονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Όταν κάποιος από τη δεύτερη μέρα της θητείας μου στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει και μου δίνει ονόματα και επίθετα και όλους τους χαρακτηρισμούς που μπορεί να υπάρξουν, προφανώς τι δείχνει αυτό; Δείχνει ότι δεν αποδέχονται τη βάση του κόμματος. Αυτό δείχνει», είπε χαρακτηριστικά.

«Ζητώ συγγνώμη για την δήλωσή μου για τα παιδιά»

Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε και στην ερώτηση σχετικά με την δήλωσή του για υιοθεσία δυο αγοριών η οποία προκάλεσε σάλο τονίζοντας: «πρώτα από όλα ήταν μια αυθόρμητη απάντηση σε μια χαλαρή εκπομπή, ούτε καν πολιτική εκπομπή. Γνωρίζω ότι μπορεί να πλήγωσα κόσμο με την απάντηση μου και σε αυτόν τον κόσμο ζητώ συγγνώμη. Προφανώς δεν ήταν η πρόθεση μου και μπορώ να πω και εγώ έκτοτε, επειδή είναι τελείως διαφορετικό το πλαίσιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η κουλτούρα από ότι στις ΗΠΑ, προφανώς έχω αναθεωρήσει και πολλά πράγματα».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ