Πολιτική

Αιχμές Βιτσά για πολιτική ρηχότητα Κασσελάκη: Έρχεται και μας μιλάει για πράγματα που έγιναν χωρίς να τα ξέρει

Την εκτίμηση ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και αιχμές για πολιτική ρηχότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ άφησε το πρωί της Τρίτης ο Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος αποχώρησε από το κόμμα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου.

«Δεν είναι προσβλητικό για την Αριστερά να λέει κάποιος ότι δεν θα ντρέπεται η Αριστερά για την έπαρση της σημαίας. Η Αριστερά έδωσε το αίμα της για την πατρίδα. Αποκαλύπτει μια δεξιά αντίληψη και μια αντίληψη ότι πολιτική είναι να μιλάς για χονδροειδή πράγματα. Ένα παιδί επτά ετών να βάλεις θα το λέει, πολύ περισσότερο ένας μεγαλύτερος και πιο ώριμος. Και η ρηχότητα είναι πολιτική άποψη» σύμφωνα με τον κ. Βίτσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Όπως είπε στον ΣΚΑΪ «ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή κατά τη γνώμη μου δεν ανήκει στη ριζοσπαστική αριστερά με βάση την πολιτική του. Οι δημοσκοπήσεις τον κατατάσσουν τον Κασσελάκη σε κεντροδεξιό στην καλύτερη αλλα και η εκφώνηση του πολιτικού του λόγου είναι πολύ προβληματική».

Στο ερώτημα ποιος είναι κερδισμένος και χαμένος μετά τη διάσπαση στην Κεντρική Επιτροπή απάντησε ότι «θα φανεί σε ένα χρονικό διάστημα με πρώτο σταθμό τις ευρωεκλογές. Εκείνο που είναι πραγματικά σοβαρό είναι ποιος θα βάζει ατζέντα στην κοινωνική δραστηριότητα. Αυτή τη στιγμή όπως και να το κάνουμε είναι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε «ανέκδοτο» την ιστορία με την εσωστρέφεια: «Ποιος εμπόδισε ποιον να είναι εξωστρεφής. Τα περί καμαρίλας είναι στην περιοχή του γελοίου. Ένας άνθρωπος που δεν ήταν στην Ελλάδα, δεν ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρουμε αν το 2015 ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ έρχεται και μας μιλάει για πράγματα που έγιναν στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να τα ξέρει».

Κατά την εκτίμηση του κ. Βίτσα ο Στέφανος Κασσελάκης «θα μείνει με μια μικρή ομάδα με λειψές έως και καθόλου οργανώσεις σε σχέση με ό,τι είχε χτιστεί και με μια λογική κόμματος που ανήκει στον 19ο αιώνα και όχι στον 21ο αιώνα. Στον 19ο αιώνα υπήρχαν προσωποπαγή κόμματα αρχηγικά που δεν είχαν δομή αλλά έναν αρχηγό».

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα όσων αποχώρησαν ο Δημήτρης Βίτσας είπε ότι «αυτό που μας απασχολεί είαι το πώς θα καταλήξουμε σε έναν σχέδιο για νέο πολιτικό φορέα και θα το βάλουμε σε εφαρμογή» ενώ στην ερώτηση αν θα υπάρξει «συνάντηση» με την Έφη Αχτσιόγλου απάντησε «αυτό είναι ευχή μου».

«Αυτός που μετακινήθηκε ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλος ήταν ως το 2015, άλλος το 2019 και άλλος το 2023. Είναι κάτι διαφορετικό, κέρδισε τις εσωτερικές εκλογές; είναι νόμιμος πρόεδρος; Βεβαίως. Αλλά πρέπει να υποταχθώ σε αυτό;» κατέληξε ο κ. Βίτσας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Κόλαφος για την Τουρκία με NAVTEX από την Ελλάδα σε χώρο Αιγυπτιακής δικαιοδοσίας μετά από αίτημα του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας

Αν αυτό δεν είναι αναγνώριση του φερέγγυου ρόλου που επιτελεί η Ελλάδα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τι άλλο...