Πολιτική

Μ. Χαρακόπουλος για βομβαρδισμό Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα: Προστασία των αμάχων και αποφυγή ανθρωπιστικής καταστροφής στη Γάζα

«Ως Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και ανησυχία, για το γεγονός του βομβαρδισμού της ιστορικής Μονής του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, καθώς και τις απώλειες ζωών και τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν μεταξύ των αμάχων που είχαν βρει καταφύγιο σε παρακείμενο κτίριο. Διατυπώνουμε έκκληση, έστω και την ύστατη στιγμή να υπάρξει αποκλιμάκωση των εχθροπραξιών και επικράτηση της ειρήνης». Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μέλος της βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τον βομβαρδισμό της Μονής του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, όπου έχουν βρει καταφύγιο χριστιανοί και μουσουλμάνοι της περιοχής.

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ στη δήλωση του εκφράζει «την πλήρη αλληλεγγύη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το οποίο με αταλάντευτη συνέπεια εκπροσωπεί στην πολύπαθη αυτή περιοχή τις χριστιανικές αρχές της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης και της Συναδέλφωσης μεταξύ όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως της θρησκείας που πιστεύουν.

Τονίζουμε για μια ακόμη φορά την ανάγκη προστασίας του Χριστιανικού πληθυσμού σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή, που λόγω των αντίξοων συνθηκών βαίνει μειούμενος μέχρι εξαφανίσεως από τις προαιώνιες εστίες του, που αποτελούν και το λίκνο του Χριστιανισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στεκόμαστε αποφασιστικά ενάντια στη μισαλλοδοξία και στον θρησκευτικό φανατισμό, που περιφρονεί την αξία της ανθρώπινης ζωής, ωθώντας σε φρικτά και αποτρόπαια εγκλήματα κατά αθώων ανθρώπων.

Τέλος, ζητούμε την προστασία του άμαχου πληθυσμού από στρατιωτικά πλήγματα, και την αποφυγή της ανθρωπιστικής καταστροφής, με τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων στις περιοχές που βρίσκονται υπό πολιορκία, που θα παρέχουν βασικά εφόδια, κυρίως τρόφιμα και φάρμακα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ