Πολιτική

Ώρα «μηδέν» για Αχτσιόγλου - Κασσελάκη: Άνοιξαν στις οκτώ οι κάλπες- Τα μηνύματα των «μονομάχων» - Πώς ψηφίζετε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 8 το πρωί της Κυριακής (24/09) ξεκίνησε η διαδικασία και ολοκληρώνεται στις 8 το βράδυ.

Η Έφη Αχτσιόγλου, θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο Αιγάλεω, στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364, στις 11:00 ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Σμύρνη, στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ, Πλ. Νέας Σμύρνης, στις 12.00.

Στο επιτελείο Κασσελάκη υπάρχει αισιοδοξία ότι θα είναι εκείνος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το βράδυ της Κυριακής μετά το αποτέλεσμα της προηγούμενης εκλογικής διαδικασίας ενώ στο στρατόπεδο Αχτσιόγλου, επικρατεί αντίστοιχο κλίμα για ανατροπή που θα την φέρει επικεφαλής του κόμματος.

Τα μηνύματα των υποψηφίων


Αχτσιόγλου και Κασσελάκης ολοκλήρωσαν την καμπάνια τους με μηνύματα στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για τους λόγους για τους οποίους ζητούν την ψήφο τους για την ηγεσία του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μέσω βίντεο περιγράφει το πώς ξεκίνησε η διαδρομή του έως τη διεκδίκηση της προεδρία του κόμματος. Αναφέρεται στον Αλέξη Τσίπρα με τις περιοδείες, αλλά και την πρόταση στο Επικρατείας, ενώ καλεί τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει μαζί του το «μετά αυτού του τόπου».

H Έφη Αχτσιόγλου, στο δικό της μήνυμα, απευθύνεται στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας απαντήσεις στο ερώτημα «γιατί ψηφίζουμε αύριο».

Όπως τονίζει, χαρακτηριστικά:

«Γιατί ψηφίζουμε αύριο; Έχουμε ακούσει πολλά. Όμως τα πράγματα είναι απλά: Αύριο ψηφίζουμε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και τι είναι αυτό που θα καθορίσει την απόφασή μας; Είναι η επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Είναι η εμπειρία στον στίβο της πολιτικής; Είναι το χαμόγελο; Είναι τα συνθήματα; Ενδεχομένως όλα αυτά έχουν σημασία. Όμως εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής. Πάνω από όλα είναι το περιεχόμενο της πολιτικής».

Κλίμα πόλωσης


Την τελευταία εβδομάδα, το κλίμα μεταξύ των δύο υποψηφίων είχε «φορτιστεί» με έμμεσες ή άμεσες αναφορές εκατέρωθεν.

Η Έφη Αχτσιόγλου χαρακτήρισε ως ένδειξη «ανετοιμότητας» την αναφορά Κασσελάκη για τα Κατεχόμενα ενώ ο έτερος υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, άφησε τις δικές του αιχμές σε όσους αμφισβήτησαν τα ελληνικά του με την ίδια αφορμή. 

Τι πρέπει να γνωρίζετε


Σχετικά με τη διαδικασία της ψηφοφορίας, πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:

1. Πότε ψηφίζω;

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 π.μ. μέχρι και τις 8:00 μ.μ.

2. Πού ψηφίζω;

Έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση  https://vote.syriza.gr/mathe-poy-psifizeis/

3. Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου;

 Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης  Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και είναι  καταχωρημένοι στο μητρώο μελών. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

4. Πώς ψηφίζω από το εξωτερικό;

Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 από ώρα 0:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) μέχρι τις 8:00 μ.μ. της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσα είχαν εγγραφεί στον i-syriza μέχρι και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.

5. Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή Άδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση.

6. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν εκλογική συνδρομή 2 ευρώ. Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς  που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.​
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...