Πολιτική

ΟΗΕ: Συνάντηση Γεραπετρίτη με την Κοσοβάρα ΥΠΕΞ για το εμπόριο και τις επενδύσεις

«Η συζήτηση εστίασε στην προώθηση των σχέσεων, ιδίως στο εμπόριο και τις επενδύσεις, καθώς και στην ανάγκη αναζωογόνησης του Διαλόγου Βελιγραδίου-Πρίστινας υπό την αιγίδα της ΕΕ», σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Νωρίτερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε και με τον υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου Abdallah Bou Habib και την υπουργό Εξωτερικών της Ινδονησίας Retno L. P. Marsudi.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ελλάδα και Λίβανος διατηρούν πολύ φιλικές σχέσεις», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο «Χ».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, τις περιφερειακές εξελίξεις, το προσφυγικό/μεταναστευτικό και τις σχέσεις ΕΕ-Λιβάνου», προσθέτει.

Ακολούθησε η συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Ινδονησίας Retno L. P. Marsudi.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), το εμπόριο, την κλιματική αλλαγή και την προστασία των θαλασσών, τις σχέσεις Ελλάδας και της Ένωση Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και τις σχέσεις Ινδονησίας-ΕΕ, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο «Χ».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...