Πολιτική

Συναντήσεις Γεραπετρίτη στον ΟΗΕ: Μεταναστευτικό και Δίκαιο της Θάλασσας κυριαρχούν στις επαφές του ΥΠΕΞ

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου Abdallah Bou Habib και την υπουργό Εξωτερικών της Ινδονησίας Retno L. P. Marsudi είχε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Διάσκεψη του ΟΗΕ.

«Ελλάδα και Λίβανος διατηρούν πολύ φιλικές σχέσεις», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο «Χ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, τις περιφερειακές εξελίξεις, το προσφυγικό/μεταναστευτικό και τις σχέσεις ΕΕ-Λιβάνου», προσθέτει.

Ακολούθησε η συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Ινδονησίας Retno L. P. Marsudi.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), το εμπόριο, την κλιματική αλλαγή και την προστασία των θαλασσών, τις σχέσεις Ελλάδας και της Ένωση Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και τις σχέσεις Ινδονησίας-ΕΕ, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο «Χ».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...