Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Αιγάλεω: Ένταση ανάμεσα σε Κασσελάκη και δημοσιογράφους - «Κρατίδιο» το Ψευδοκράτος στην Κύπρο (βίντεο)

Αρνητικά σχόλια προκάλεσε η αναφορά του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη σε «κρατίδιο» ενώ αναφερόταν στο Ψευδοκράτος στην Κύπρο, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του τούρκου προέδρου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, από όπου ο Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Το λεκτικό ολίσθημα του νικητή του α’ γύρου των εκλογών για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης, όταν βρέθηκε ενώπιων των δημοσιογράφων για δηλώσεις, μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του, στο Αιγάλεω.

Σχολιάζοντας τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το «να μην απαντάει ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του κρατιδίου του δικού τους στην Κύπρο αντί να απαντάει επί τόπου…». «…Του ψευδοκράτους» έσπευσε να διορθώσει μετά από παρατήρηση δημοσιογράφου.

«Ένας ηγέτης απαντάει ξεκάθαρα, δεν αφήνει να περνάνε υπονοούμενα. Η Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα προστατεύσει πλήρως και στο ακέραιο και την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά δικαιώματά της, είναι ξεκάθαρο» συνέχισε. «Δεν σέβονται τον κόσμο όσοι λένε ότι δεν έχω πολιτικό περιεχόμενο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξάλλου, κληθείς να απαντήσει στις κατηγορίες των (εσωκομματικών και μη) αντιπάλων του περί έλλειψης πολιτικού λόγου και σχεδίου, αλλά και να διευκρινίσει ποια είναι η στάση του για το θέμα της υποχρεωτικής στράτευσης, ερώτημα που του απηύθυνε και η Εφη Αχτσιόγλου, ο ίδιος σημείωσε: «Είμαι ο μόνος υποψήφιος που έχει καταθέσει προτάσεις, και το να λέγεται ότι δεν έχω πολιτικό περιεχόμενο ενώ έτσι άρχισε η υποψηφιότητά μου, από την έγκριση του κόσμου από το περιεχόμενο που έβαλα μπροστά, τότε πολύ απλά δεν σέβονται τη νοημοσύνη του κόσμου.

Για τον στρατό έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω η πρώτη γραμμή να είναι επαγγελματική, για το υπόλοιπο να ισχύει κοινωνική θητεία». Η δήλωση του κ. Κασσελάκη είχε ξεκινήσει με ένα άλλο ζήτημα της επικαιρότητας, το εργασιακό νομοσχέδιο, που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής νωρίτερα την Πέμπτη, το οποίο και επέκρινε. «Προφανώς είναι κάτι απαράδεκτο (το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης) και χθες συναντήθηκα με την ΑΔΕΔΥ και τους φορείς συνειδητοποιώντας τις μεγάλες αδικίες που γίνονται στα εργασιακά. Ο συνδικαλισμός θα έχει θέση στα όργανα του κόμματος και στην παραγωγή της πολιτικής» επισήμανε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ