Πολιτική

Εύα Καϊλή: Κατέθεσε κεκλεισμένων των θυρών στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η Εύα Καϊλή κατέθεσε την Τρίτη (19/9) στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ακρόαση της κυρίας Καϊλή αφορά την υπόθεση που κίνησε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, τον περασμένο Δεκέμβριο, ζητώντας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την άρση της βουλευτικής της ασυλίας, για πιθανή απάτη κατά του προϋπολογισμού της ΕΕ σε σχέση με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και την αμοιβή των βοηθών της.

Όπως προβλέπει η διαδικασία της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, η κατάθεσή της έγινε κεκλεισμένων των θυρών και κράτησε περίπου μισή ώρα.

Σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων, περί τα τέλη Οκτωβρίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την άρση -ή μη- της ασυλίας της Εύας Καϊλή για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Η τελική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί με ψηφοφορία από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Καϊλή: Η υπόθεση δεν έχει σχέση με το Qatargate

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω υπόθεση, ουδεμία σχέση έχει με το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate.

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπισή της στη συγκεκριμένη υπόθεση, Σπύρος Παππάς, ήταν παρών στην ακρόαση και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συζητήθηκε το αίτημα της Γενικής Ευρωπαίας Εισαγγελέως για την άρση της ασυλίας της κ. Καϊλή, όσον αφορά τη διαχείριση των αποζημιώσεων για τους κοινοβουλευτικούς βοηθούς. Το θέμα αυτό δεν έχει σχέση με το Qatargate».

Ο κ. Παππάς επισήμανε ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει κρίνει ότι τέτοιου είδους θέματα, αφορούν θέματα διοικητικής φύσεως και όχι θέματα ποινικού δικαίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

αεροπορική βάση Chkalovsky
Ένοπλες Συρράξεις 0

Φρίκη στο Κρεμλίνο μετά την επιδρομή Ουκρανών σαμποτέρ σε μία από τις σημαντικότερες αεροπορικές βάσεις της Μόσχας-Χτυπήθηκε το αεροπλάνο του Πούτιν; (Εικόνες)

Πρόκειται για την βάση Chkalovsky, η οποία φυλάσσεται εντυπωσιακά καλά, ωστόσο και πάλι η ομάδα δολιοφθοράς της...