Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Γεωργιάδης: Να ερευνηθεί η αστοχία με την αρχική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για το δυστύχημα στη Λιβύη

Την ανάγκη να ερευνηθεί η «αστοχία» με την αρχική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για το δυστύχημα της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη αλλά και η καθυστέρηση για την ενημέρωση σχετικά με την ύπαρξη θυμάτων τόνισε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ «η αστοχία με την αρχική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ και η καθυστέρηση πολύ χρόνο μετά τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης για την ανακοίνωση των θυμάτων είναι ένα σημείο που πρέπει να ερευνηθεί από τον κ. υπουργό»

«Πρέπει να μάθουμε τι ακριβώς έγινε, είναι ένα πολύ λυπηρό περιστατικό» πρόσθεσε ο κ. Γεωγιάδης.

Στην ερώτηση αν μπορεί να υπάρχει και πολιτική ευθύνη, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε ότι «δεν θέλω να υποβιβάσω ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα σε παραπολιτική συζήτηση».

«Μιλάω τελείως θεσμικά είμαι βέβαιος πως ο ίδιος ο υπουργός είναι από πάνω και το χειρίζεται. Δεν είναι ένα απλό θέμα» κατέληξε για το θέμα ο υπουργός Εργασίας.

 

 Πιθανώς σήμερα πάει στη Βουλή η τροπολογία για το ξεπάγωμα των τριετιών

Σήμερα πιθανότατα θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία που προβλέπει το ξεπάγωμα των τριετιών από την 1η Ιανουαρίου 2024 προκειμένου να ψηφιστεί την Παρασκευή, δήλωσε στον ΣΚΑΙ 100,3 ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός μίλησε για ισορροπημένη ρύθμιση, η οποία σταθμίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων και των εργοδοτών. 

Επανέλαβε ότι δεν τίθεται ζήτημα αναδρομικότητας στην εφαρμογή των τριετιών.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι 1.090 ευρώ. 

«Έχει ανέβει ο μισθός στην Ελλάδα λόγω της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και της προσέλκυσης επενδύσεων που αυξάνουν την ζήτηση στην αγορά εργασίας» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ