Πολιτική

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα έχει γίνει σταδιακά μία οικονομία δυναμική

«Η Ελλάδα είναι μία θετική έκπληξη για την Ευρώπη. Έχουμε κατορθώσει τα τελευταία 4 χρόνια να βάλουμε την οικονομία σε μία σειρά, διδασκόμενοι και από δικά μας λάθη του παρελθόντος. Η Ελλάδα έχει γίνει σταδιακά μία οικονομία δυναμική. Από τη μία είναι σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης, και από την άλλη έχει νοικοκυρέψει τα δημοσιονομικά», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.
 

Αναφερόμενος στις αυξήσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας τόνισε: «Επειδή τα πράγματα εξελίσσονται θετικά, γι' αυτό μπορούμε και δίνουμε χωρίς να διακυβεύεται το μέλλον της οικονομίας και η σταθερότητα του προϋπολογισμού», Ο μέσος δημόσιος υπάλληλος, από τα μέτρα που έχουμε ήδη ψηφίσει, έχει κέρδος 1476 ευρώ καθαρά, στην τσέπη του, τον χρόνο. Δεν πανηγυρίζουμε γι΄αυτό, οι άνθρωποι είχαν να πάρουν αύξηση 14 χρόνια, αλλά είναι κάτι το είχαμε πει προεκλογικά και το κάναμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για το επίδομα θέρμανσης, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών διευκρίνησε ότι «το επίδομα θέρμανσης θα είναι με τα χαρακτηριστικά που είχε και πέρυσι, δεν θα υπάρξουν αλλαγές».

Ερωτηθείς για το πως θα αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι «εμείς πρέπει να κάνουμε το σωστό είτε είναι ευχάριστο είτε δυσάρεστο. Προφανώς θα «στριμωχτούν» κάποιοι που τόσο καιρό δεν πληρώνουν. Καταπολεμώντας τη φοροδιαφυγή, προχωρούμε σε μία κατεύθυνση κοινωνικής δικαιοσύνης. Παράλληλα, αντιμετωπίζοντας τη φοροδιαφυγή, θα μπορέσουμε να ρίξουμε περαιτέρω και τους φορολογικούς συντελεστές», τονίζοντας ότι «την Τρίτη θα παρουσιάσουν 10 μέτρα- πρωτοβουλίες για την άμεση αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».

«Μέχρι την άνοιξη θα υπάρξουν παντού POS, σε 450.000 επιχειρήσεις. Θα επεκταθούν και στους υπόλοιπους που δεν προβλέπεται. Θα έχουμε καθολική εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων. Προχωρούμε αξιοποιώντας τις ψηφιακές τεχνολογίες», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...
νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...