Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Κασσελάκης: Παραιτούμαι της αστυνομικής φρουράς, μου κάνουν βρόμικο πόλεμο

Με ανάρτησή του στο Twitter ο υποψήφιος προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι παραιτείται της αστυνομικής φρουράς που διέταξε η Πολιτεία να του διατεθεί.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η Γενική Διεύθυνση Επίσημων και Ευπαθών Στόχων έκρινε ότι δικαιούται αστυνομική φύλαξη, μέχρι το πέρας των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, προφανώς λόγω των περιοδειών και δημόσιων εμφανίσεων που ενέχουν αυξημένο κίνδυνο. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, παρότι η αστυνομική συνοδεία ακολουθεί οπουδήποτε τα φυλασσόμενα πρόσωπα με έξοδα του Κράτους, ο κ. Κασσελάκης δεν δέχτηκε και πλήρωσε ο ίδιος τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του αστυνομικού.

Σημειώνεται, ότι όπως αποκάλυψε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος Βασίλης Χιώτης, μόνο για τον κ. Κασσελάκη έχουν διατεθεί τρεις αστυνομικοί και ένα υπηρεσιακό όχημα της ΕΛΑΣ ενώ σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, «έχει ζητήσει ακόμη τρεις αστυνομικούς και ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο για τον σύντροφό του», τονίζοντας πως το αίτημα για την παροχή αστυνομικής δύναμης το έκανε στις 29 Αυγούστου, την ημέρα που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναλυτικά η ανάρτηση του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Έχω δεχτεί με στωικότητα χιλιάδες ακραία ομοφοβικά μηνύματα καθώς και απειλές για τη ζωή μου. Σήμερα, διαπλεκόμενα ΜΜΕ, συνεχίζοντας τον βρόμικο πόλεμο εναντίον μου, βγήκαν και είπαν ότι «ο Κασσελάκης κυκλοφορεί με τρεις αστυνομικούς!», αναφερόμενα «σε εύλογες απορίες».

Όλα στο φως πάντα από μένα!

Με το πρώτο έγγραφο που επισυνάπτω, η Γενική Διεύθυνση Επίσημων και Ευπαθών Στόχων έκρινε ότι δικαιούμαι αστυνομική φύλαξη, μέχρι το πέρας των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, προφανώς λόγω των περιοδειών και δημόσιων εμφανίσεων που ενέχουν αυξημένο κίνδυνο.

Παρότι η αστυνομική συνοδεία ακολουθεί οπουδήποτε τα φυλασσόμενα πρόσωπα με έξοδα του Κράτους, εγώ δεν το δέχθηκα και πλήρωσα ο ίδιος τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του αστυνομικού, γιατί δε θέλω να επιβαρύνω ούτε ένα ευρώ το Δημόσιο. Στο δεύτερο έγγραφο παραθέτω το τιμολόγιο της διαμονής, ενώ τη Δευτέρα θα έχω στα χέρια μου και το τιμολόγιο των εισιτηρίων.

Τα ΜΜΕ έχουν «εύλογες απορίες» που ένα πρόσωπο το οποίο έχει δεχτεί τόσο έντονο ομοφοβικό μίσος, θα έχει αστυνομική φρουρά για 10 ως 17 μέρες, όσο δηλαδή διαρκεί η προεκλογική περίοδος για Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραιτούμαι λοιπόν της αστυνομικής φρουράς που διέταξε η Πολιτεία να μου διατεθεί. Και στο εξής τα ΜΜΕ που ρίχνουν λάσπη εναντίον μου για να στηρίξουν το σύστημα Μητσοτάκη, θα είναι υπεύθυνα για οτιδήποτε συμβεί σ’ εμένα και την οικογένειά μου.

Δείτε τα έγγραφα:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ