Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Συνέντευξη Μπελέρη μέσα από την φυλακή: Παράνομη η προφυλάκισή μου

Συνέντευξη μέσα από τις φυλακές έδωσε στην ΕΡΤ ο προφυλακισμένος εδώ και περίπου τρεις μήνες, εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης.

Όπως τόνισε ο Φρέντι Μπελέρης δεν πιστεύει ότι οι αλβανικές αρχές θα τον αφήσουν ελεύθερο γιατί πιστεύει ότι η αλβανική κυβέρνηση να δώσει εντολή να ορκιστεί, ακόμα και να αφεθεί ελεύθερος, να γίνει η ορκωμοσία μέσα στη φυλακή και να αναλάβει κανονικά τα καθήκοντά του.

Παράλληλα άφησε να εννοηθεί πως η κυβέρνηση στην Αλβανία έχει σχέσεις με την αλβανική μαφία και υπάρχει ένα σχέδιο, ώστε οι ομογενείς εδώ στη Χειμμάρα να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι υπηρεσίες εδώ που υπάρχουν, δυσκολεύουν τη ζωή των Ελλήνων επιχειρηματιών, τόσο από την αστυνομία, όσο από την εφορία, όσο και από την πολεοδομία με απώτερο σκοπό και σχέδιο, να εγκαταλείψουν τις περιουσίες, να φύγουν στην Ελλάδα, έτσι οι περιουσίες αυτές να περιέλθουν στα χέρια φίλων του πρωθυπουργού της Αλβανίας, του Έντι Ράμα».

Ο κ. Μπελέρης ευχαρίστησε τους Έλληνες πολιτικούς για ό,τι έχουν κάνει και τη βοήθεια και συμβολή τους και για τη μεγαλειώδη συγκέντρωση που έγινε στη Χειμμάρα, τόσο το δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, όσο και το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Συγκεκριμένα ο Φ. Μπελέρης δήλωσε πως: «Η προφυλάκισή μου είναι παράνομη. Αυτό όμως που είναι εντελώς παράνομο πέραν πάσης αμφιβολίας είναι η εμπόδισή μου να αναλάβω τα καθήκοντα, η παρεμπόδισή μου να ορκιστώ και αυτό είναι ευθύνη του Αλβανού πρωθυπουργού. Όταν λέει ότι είναι θέμα δικαιοσύνης, ψεύδεται γιατί τη γενική διεύθυνση φυλακών την ελέγχει κύριος Ράμα, άρα θα μπορούσε να μου δώσει άδεια να ορκιστώ. Στόχευση του Αλβανού πρωθυπουργού είναι να μην αναλάβω τα καθήκοντα».

Αντίδραση είχε από τον Αλβανό πρωθυπουργό, μέσω του facebook, ο Έντι Ράμα, τόνισε πως η δικαιοσύνη είναι αμερόληπτη και ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της.

Δηλαδή ότι η αλβανική κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι με την αλβανική δικαιοσύνη και θα υπομείνουμε την απόφαση των δικαστών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ