Πολιτική

Σταϊκούρας: Στα 35,1 εκατ. το οικονομικό αποτύπωμα του "Ράλλυ Ακρόπολις"

Με αφορμή την εκδήλωση, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε:

"Για άλλη μία χρονιά τα φώτα του μηχανοκίνητου αθλητισμού πέφτουν στη χώρα μας. Το 70ο ‘‘Ράλλυ Ακρόπολις’’, μία διοργάνωση με μεγάλη ιστορία, ύστερα από τη μακροχρόνια διακοπή της, καθίσταται πλέον και πάλι ένας πολύτιμος θεσμός για τη πατρίδα μας, με πολλαπλές οικονομικές και κοινωνικές εξωτερικότητες.

Κράτος και ιδιωτικός τομέας αποδείξαμε ότι, με κοινή προσπάθεια, συντονισμένα και μεθοδικά, μπορούμε να διοργανώσουμε, με τον καλύτερο τρόπο, παγκόσμιας εμβέλειας γεγονότα, αποφέροντας σημαντικά οικονομικά οφέλη και μεγάλη εξωστρέφεια.

Πέρα από τα προφανή οφέλη για τους φιλάθλους, τους αθλητές, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες, σύμφωνα με μελέτη, το συνολικό οικονομικό αποτύπωμα της διοργάνωσης, μόνο για το έτος 2021, ανήλθε στα 35,1 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, ύστερα από ενέργειές μας στο Υπουργείο Οικονομικών, για το έτος 2023 από τη φορολογία των κερδών των παικτών του Στοιχήματος, καθορίσαμε, μεταξύ άλλων, τη διανομή ποσού ύψους 1.100.000 ευρώ στην Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Motorsport Greece), ως φορέα που έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην προβολή της χώρας, μέσω της επιτυχούς διεξαγωγής του Ράλλυ Ακρόπολις.

Είναι αυτονόητο ότι στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα σταθούμε αρωγοί σε αυτή τη σπουδαία διοργάνωση.

Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι σε θέματα ηλεκτροκίνησης και οδικής ασφάλειας το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα δίνει το παρών".

Σε δήλωσή της μετά τη λήξη της εκδήλωσης, η κυρία Αλεξοπούλου τόνισε σχετικά:

"Θέλω να συγχαρώ τους οργανωτές για μια εξαιρετική εκδήλωση, η οποία φέτος αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς αφορά στην 70ή επέτειο ενός ιστορικού αθλητικού και αυτοκινητιστικού θεσμού.

Πέραν των μοναδικών στιγμών, που χαρίζει στους λάτρεις του σπορ, το Ράλλυ Ακρόπολις διαφημίζει την Ελλάδα σε όλον τον κόσμο, ενώ, μεταξύ πολλών άλλων, αποτελεί και υπόδειγμα ασφαλούς οδήγησης.

Τα πληρώματα και οι συνεργάτες τους - οδηγοί, συνοδηγοί και μηχανικοί - είναι πρεσβευτές της οδικής ασφάλειας. Αναδεικνύουν καλές πρακτικές όπως η χρήση ζώνης και κράνους, συντηρούν τα οχήματα σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανονισμούς και τηρούν τα όρια ταχύτητας στις απλές διαδρομές, υπενθυμίζοντάς μας ότι δεν πρέπει ποτέ να αναπτύσσουμε  ακατάλληλες ταχύτητες σε δρόμους ανοιχτούς στη δημόσια κυκλοφορία.

Εύχομαι η φετινή διοργάνωση να αποτελέσει μια από τις καλύτερες της 70χρονης ιστορίας του Ράλλυ Ακρόπολις". 
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά
Ένοπλες Συρράξεις 0

Νέα ουκρανική τακτική τρόμου στο μέτωπο-Στέλνουν τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά σε ρωσικά χαρακώματα και... όποιον πάρει ο Χάρος (Εικόνα)

Αν και είναι εντυπωσιακά απλά στον σχεδιασμό τους, τα εν λόγω επίγεια drones καμικάζι έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...