Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Γεραπετρίτης για Μπελέρη: Να ορκιστεί άμεσα δήμαρχος Χειμάρρας, ακόμα και μέσα στη φυλακή

Εάν η Αλβανία θέλει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, οφείλει να σέβεται και να τηρεί απαρέγκλιτα τις θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου, ήταν το μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη για την παρατεταμένη κράτηση του Φρέντη Μπελέρη.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου Τιράνων να απορρίψει την έφεση του προφυλακισμένου εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, κ. Φρέντη Μπελέρη για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες αποφάσεις αλβανικών δικαστηρίων, οι οποίες, στην ουσία, στερούν από τον κ. Μπελέρη το δικαίωμα να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντα που του ανέθεσαν οι πολίτες της Χειμάρρας τονίζει ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πρόκειται για αρνητική εξέλιξη, η οποία συνιστά σαφή παραβίαση των θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου, τους οποίους η Αλβανία οφείλει να σέβεται και να τηρεί απαρέγκλιτα εφόσον θέλει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.

«Καλούμε την αλβανική κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα, νομοθετικά ή διοικητικά, για την άμεση ορκωμοσία του κ. Μπελέρη, εντός ή εκτός φυλακής. Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και θα εγείρει το ζήτημα αυτό σε όλα τα διεθνή φόρα» διαμηνύει ο κ. Γεραπετρίτης.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ