Πολιτική

Μητσοτάκης: Στο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο πρωθυπουργός

Σημειώνεται ότι η σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη πραγματοποιείται ενώ το ηλεκτρικό σύστημα δοκιμάζεται αφενός μεν από τον παρατεταμένο καύσωνα και αφετέρου από τα προβλήματα που προκαλούν στις υποδομές οι φωτιές.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να προσεγγίσει τα 9.700 MW στο τέλος της εβδομάδας οπότε αναμένεται να κορυφωθεί το νέο κύμα καύσωνα.

Μέχρι στιγμής οι διαχειριστές του συστήματος (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ) έχουν ανταποκριθεί αποτελεσματικά παρά τις προκλήσεις των ημερών, παραμένουν όμως σε κατάσταση συναγερμού λόγω των πύρινων μετώπων και των υψηλών θερμοκρασιών που καταστρέφουν ή επηρεάζουν στην καλύτερη των περιπτώσεων κρίσιμο εξοπλισμό του συστήματος.

Σήμερα, δε, αναμένεται να ανακοινωθούν τα τιμολόγια ρεύματος του με τις προβλέψεις να αναφέρουν οτι οι νέες «ταρίφες» θα είναι μειωμένες κατά 5% σε σχέση με τα τιμολόγια του Ιουλίου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...