Πολιτική

Μιχαηλίδου: Κάθε χρόνο το υπ. Παιδείας θα προσλαμβάνει 4.000–5.000 εκπαιδευτικούς

«Τώρα έχουμε διορίσει διευθυντές. Οι διευθυντές διορίζονται κάθε τέσσερα χρόνια και κοιτάμε που μπορεί να υπάρχουν κενά. Μέχρι τώρα η πολιτεία δεν έχει θεραπεύσει το έξτρα κίνητρο που πρέπει να δώσει σε ένα δημόσιο λειτουργό για να γίνει διευθυντής σχολείου και να πάρει την ευθύνη πάνω του», δήλωσε, μιλώντας στο MEGA.

Μεταξύ άλλων η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε πως έρχονται αυξήσεις μισθών των εκπαιδευτικών.

«Είναι προτεραιότητά μας να αυξήσουμε τους μισθούς των εκπαιδευτικών που μπαίνουν τώρα στην εκπαίδευση, αλλά και στις θέσεις ευθύνης, όπως αυτές των διευθυντών», δήλωσε.

«Θέλουμε να κάνουμε αρκετές μεταρρυθμίσεις τόσο στα ειδικά σχολεία, ώστε οι υπηρεσίες που προσφέρονται στα παιδιά να είναι εξατομικευμένες και στο πλαίσιο της παράλληλης στήριξης, πως αυτά τα παιδιά εντάσσονται μέσω αυτής στην κοινότητα και στην αγορά εργασίας. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως θα καταφέρουμε τη διασύνδεση των παιδιών με αναπηρία στην αγορά εργασίας, αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας, μέριμνα του υπουργείου είναι να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά θα είναι προστατευμένα στην κοινότητα, το σχολείο, αλλά και μέσα στην ίδια τους την οικογένεια, ενώ ανάμεσα στις προτεραιότητές του είναι να δοθεί έμφαση στην εξειδικευμένη και εξατομικευμένη φροντίδα των παιδιών μέσω ειδικής αγωγής και παράλληλης στήριξης.

Τέλος, η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε πως την περασμένη τετραετία οι περισσότερες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σημειώθηκαν στην Παιδεία, ενώ τόνισε πως για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα προσλαμβάνονται περίπου 4.000 με 5.000 εκπαιδευτικούς ετησίως για την στελέχωση των σχολικών μονάδων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Το Master plan ΗΠΑ-Ισραήλ διάνοιξης του "θαλάσσιου καναλιού Μπέν Γκουριόν" σβήνει τη Διώρυγα του Σουέζ- Έρχονται τεκτονικές αλλαγές σε Παγκόσμιο εμπόριο και άμυνα

Ισραήλ -ΗΠΑ φαίνεται ότι προωθούν  την κατασκευή του  «Καναλιού Μπεν Γκουριόν», με το οποίο θα συνδεόταν ο κόλπος της...
Ελληνοτουρκικά 0

Τρόμος για την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του στόλου μας από τους Τούρκους- "Άρον -άρον" ενεργοποιούν το σόναρ ανίχνευσης δυτών "Aras-2023"

Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι τα λιμάνια τους στα μικρασιατικά παράλια και οι κρίσιμες σταθερές εγκαταστάσεις παροχής ...