Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Τι πραγματικά συνέβη στη Ροδόπη - Οι καταγγελίες, το τουρκικό προξενείο και η πρωτιά

Η Ροδόπη είναι μία από τις περιοχές της Ελλάδας που η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης ρίχνουν ιδιαίτερη βαρύτητα ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, βάζοντας στο στόχαστρο την χειραγώγηση των ψήφων της μειονότητας από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Ροδόπης, στην περιοχή θα βρεθεί την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ θα προηγηθούν επισκέψεις σημαντικών στελεχών της ΝΔ, όπως της Ντόρα Μπακογιάννη την Παρασκευή.

Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να υποβαθμίσει τη «γραμμή» του προξενείου υπέρ των μειονοτικού -και τουρκόφρονα- υποψηφίου Οζγκιουρ Φερχάτ στην Ροδόπη, νέες καταγγελίες τοπικών στελεχών του κόμματος για εξόφθαλμη παρέμβαση του τουρκικού παράγοντα στην εκλογική διαδικασία, προκαλούν αίσθηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα το πρώην μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ροδόπης και πρώην αναπληρωτής Συντονιστής της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Α’ Κομοτηνής, Θανάσης Καλογιαντσίδης αναφέρει ότι «δεν επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επί της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ροδόπης, αλλά το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής επί των κατοίκων του συγκεκριμένου νομού. Με μια συμπαγώς κατευθυνόμενη ψήφο πριμοδοτήθηκε ο Οζγκιούρ Φερχάτ ο οποίος πλειοψήφησε, με σημαντική διαφορά, του συνυποψηφίου του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Χαρίτου» επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες Μητσοτάκη στο ΘΕΜΑ και απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ που κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. για «απαράδεκτα και επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας».

Ακολούθησε νέα ανάρτηση του κ. Καλογιαντσίδη, με την οποία απάντησε ευθέως στους ισχυρισμούς του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη περί «επικίνδυνου τουρκοφαγικού εθνικισμού απέναντι στους μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΣ» από την ΝΔ. Κάνοντας λόγο για «τουρκοτουρκική προεκλογική εκστρατεία», του εκλεγμένου με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή Ροδόπης, ο ίδιος το χαρακτήρισε ευθέως «φίλα προσκείμενο» στο κόμμα του ηγέτη των «Γκρίζων Λύκων» (ΜΗP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Oλόκληρη η ανάρτησητου κ. Καλογιαντσίδη:

«Ο Νίκος Φίλης, εκ των πρωτοκλασάτων στελεχών της εσωκομματικής τάσης της λεγόμενης "Ομπρέλας" εντός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., άστραψε και βρόντηξε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και προς υπεράσπιση του Οζγκιούρ Φερχάτ. Ειλικρινώς απορούμε.

Ο κύριος Φίλης:

Δεν πήρε χαμπάρι πως ο "σύντροφος Οζγκιούρ" έκανε τουρκοτουρκική προεκλογική εκστρατεία;
Γνωρίζει πως ο σύντροφός του συχνότατα παρευρίσκεται σε εκδηλώσεις, τελετές κτλ παρακρατικών δομών που η Τουρκία συντηρεί εντός της Ελλάδος; Συμφωνεί με αυτές τις ενέργειες;

Γνωρίζει ο κ. Φίλης, πως ο -δικός τους!- μέχρι πρότινος βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Δημήτρης Χαρίτου, σε συνέντευξή του σε τοπικό ΜΜΕ (Xronos Media Group) "φωτογράφισε" τον "σύντροφο Οζγκιούρ" θέτοντας το δίλημμα πως, εάν οι πολίτες τον επιλέξουν, θα είναι βουλευτής "… που θα κινείται εξωθεσμικά και θα δίνει πρώτα λόγο σε μηχανισμούς, σε παράκεντρα, άλλες δομές, για λογαριασμό ξένων χωρών";

Δεν γνωρίζει πως ο "σύντροφος Οζγκιούρ" μίλησε σε τουρκικό σταθμό ο οποίος μάλλον δεν είναι και πολύ Αριστερός, αφού θεωρείται φίλα προσκείμενος προς το τουρκικό κόμμα MHP (σσ "Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης") του γνωστού τούρκου νεοφασίστα Ντεβλέτ Μπαχτσελί (Devlet Bahçeli), γνωστού και ως κόμματος των "Γκρίζων Λύκων";

Μάλλον δεν άκουσε, δεν διάβασε καν ο κύριος Φίλης την ανακοίνωση της κυρίας Ελένης Λαφτσή, παλαιού στελέχους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΠΟΛΗτική Ανατροπή», η οποία μεταξύ άλλων έγραψε: "Συγχαρητήρια στο τουρκικό προξενείο που για άλλη μια φορά κατάφερε να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη!… Συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου. Θα σας στενοχωρήσω αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι. Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή!"

Ο κύριος Φίλης μιλά για "υποδαύλιση εθνοτικού μίσους"! Ποιος την πράττει; Εκείνοι που περιγράφουν την κατάσταση ή εκείνοι που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την Ελληνική Δημοκρατία;

Είναι πολιτικά σύνηθες, όσο και απαράδεκτο, κάποιος ν' απευθύνεται στους ψηφοφόρους ποντάροντας στην άγνοιά τους. Τι πιο λογικό από το να μη γνωρίζει ο Αθηναίος ή Νησιώτης ψηφοφόρος τα της Ροδόπης; Ο υπεύθυνος πολιτικός ωστόσο οφείλει να γνωρίζει και να μην διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για μικροκομματικά οφέλη και εν προκειμένω, δυστυχώς, ο Μητσοτάκης είπε την αλήθεια, ενώ ο κύριος Φίλης φαίνεται να σπεκουλάρει κομματικά πάνω σε ζητήματα εθνικού συμφέροντος.

Και θέτουμε ένα τελευταίο ερώτημα; Τελικώς, αυτό το κόμμα ποιος το διοικεί; Η ηγεσία του ή οι δικαιωματιστές του 3%;».

Από τα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδόπη, τον «χορό» των καταγγελιών για την ωμή παρέμβαση και χειραγώγηση των μειονοτικών ψήφων από του τουρκικό προξενείο, άνοιξε η επικεφαλής της δημοτικής ομάδας «ΠΟΛΗτική Ανατροπή» και στέλεχος του κόμματος Ελένη Λαφτσή. Την επομένη των εκλογών με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα έκανε λόγο για «ωμή και αισχρή παρέμβαση» του τουρκικού προξενείου, αποδίδοντας το αποτέλεσμα των εκλογών «στην προσπάθεια του ερντογανικού κράτους να εκλέξει το υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι τους ως βουλευτή στη Ροδόπη».

Είχε σχολιάσει καυστικά τότε : «Συγχαρητήρια στο τουρκικό προξενείο που για άλλη μια φορά κατάφερε να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη! Συγχαρητήρια και σε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια του ερντογανικού κράτους να εκλέξει το υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι τους ως βουλευτή στη Ροδόπη. Συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου. Θα σας στενοχωρήσω αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι. Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή!».

H Ελένη Λαφτσή είναι σύζυγος του προηγούμενου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου, ο οποίος το 2019 εξελέγη πρώτος με 5.792 ψήφους με δεύτερο τον Φερχάτ με 5.384 ψήφους, (διαφορά 408 σταυρούς). Στις εκλογές της 21 ης Μαίου ο Φερχάτ έλαβε 12.208 ψήφους, αντιστοιχεί στο 50% της μειονοτικής ψήφους και ο Χαρίτου που έμεινε εκτός Βουλής 3.902. Η Ν.Δ. εξέλεξε τον Ευριπίδη Στυλιανίδη (10.390 ψ.) και το ΠΑΣΟΚ τον Ιλχάν Αχμέτ (5.689 ψ.) που κατάφερε να επιβιώσει παρά τον πόλεμο των σκληρο-πυρηνικών τουρκοφρόνων και του προξενείου.

Η χειραγώγηση μερίδας ψηφοφόρων της μειονότητας από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, αποτελεί σύνηθες φαινόμενο στην Ροδόπη και στην Ξάνθη, μαρτυρώντας την προσπάθεια παρέμβασης της Άγκυρας στη Θράκη και στα πολιτικά δρώμενα της χώρας γενικότερα. Ωστόσο είναι πρώτη φορά, που διατυπώνονται σοβαρές καταγγελίες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, στην περιοχή που το κόμμα πέτυχε πανελλαδική πρωτιά, ενώ πρώτη φορά από επίσημα χείλη -όπως του πρώην πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- γίνεται άμεσα λόγος για «έξωθεν παρεμβάσεις».

Σκληροπυρηνικοί τουρκόφρονες, παράνομοι μουφτήδες και μειονοτικός τύπος, ακολουθώντας τις υποδείξεις του προξενείου Κομοτηνής, όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν «γραμμή» υπέρ των εκλεκτών της Άγκυρας στη Θράκη. Τα τεμένη κατά την προσευχή της Παρασκευής -πριν την Κυριακή των εκλογών- χρησιμοποιήθηκαν ως χώροι κομματικής προπαγάνδας με τους ελεγχόμενους ιμάμηδες να μοιράζουν ψηφοδέλτια και να κατευθύνουν τους πιστούς σύμφωνα με τις οδηγίες των ψευτομουφτήδων Ξάνθης, Μουσταφά Τράμπα και Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και τις υποδείξεις τους : «η ψήφος του Τούρκου μόνο σε Τούρκο».


Μειονοτικός δημοσιογράφος : «Είμαστε Τούρκοι»


Με άρθρο του ο Ιλχάν Ταχσίν, μειονοτικός δημοσιογράφος και εκδότης της τουρκόφωνης εφημερίδας Birlik, απευθύνεται στον πρόεδρο της Ν.Δ. υποστηρίζοντας προκλητικά : «Κύριε Μητσοτάκη! Δεν Eίμαστε Έλληνες Μουσουλμάνοι! Είμαστε Mουσουλμάνοι Τούρκοι». Γνωστός για τις σχέσεις του με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής ο ίδιος σημειώνει : «Θυμίζουμε στον κ. Μητσοτάκη! Δεν είμαστε Έλληνες μουσουλμάνοι! Φυσικά υπάρχουν Έλληνες και Μουσουλμάνοι, αλλά αυτοί δεν είμαστε εμείς. Εδώ δεν πρέπει να μπερδεύουμε την ήρα με το σιταρι. Από τότε που γεννηθήκαμε Τούρκοι στη Δυτική Θράκη, δεν μπορούμε να είμαστε Έλληνες, ούτε είμαστε Έλληνες. Είμαστε πολίτες της Ελλάδας. Είμαστε πολίτες αυτής της χώρας. Η θρησκεία μας είναι το Ισλάμ και η φυλή μας είναι η Τουρκική» έγραψε μεταξύ άλλων. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...