Πολιτική

Το "comeback" της Εύας Καϊλή στα social media (εικόνες)

Δεν προέβη σε κάποια δημοσίευση από την ίδια αλλά σε ανακοινοποίηση ρεπορτάζ που αφορούν την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται.

Μετά από αρκετούς μήνες αναγκαστικής αποχής η Εύα Καϊλή έκανε την επανεμφάνισή της στα social media και συγκεκριμένα στο Twitter. Αν και δεν έγραψε κάτι η ίδια οι δυο αναδημοσιεύσεις που έκανε δείχνουν τη γραμμή που θα ακολουθήσει μετά την αποφυλάκισή της.

Η πρώτη κοινοποίηση αφορά ένα βίντεο με ρεπορτάζ του Γάλλου ανταποκριτή της γαλλικής εφημερίδας Libération, Ζαν Κατρεμέρ. Ο έμπειρος επί των ευρωπαϊκών θεμάτων δημοσιογράφος είχε πάρει θέση σε σχέση με τη δικαστική εμπλοκή της Εύας Καϊλή, γράφοντας στην εφημερίδα όπου εργάζεται ότι «οι προφυλακίσεις Καϊλή και Ταραμπέλα είναι ''αδικαιολόγητες'', την ώρα που ΟΛΟΙ οι άλλοι πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης τρελών είναι ελεύθεροι!».


Η δεύτερη αφορά ένα ιταλικό άρθρο δημοσιευμένο στην εφημερίδα Unita που υποστηρίζει ότι «το σκάνδαλο Quatargate έχει καταπέσει».


Υπενθυμίζεται πως η Εύα Καϊλή σχεδιάζει να επανέλθει στα καθήκοντά της (είναι ενδεικτικό πως ακόμα και σήμερα στο bio της στο Twitter εμφανίζεται ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).


Την ίδια ώρα οι συνήγοροί της Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σβεν Μαρί ανακοίνωσαν ότι «έχει κινηθεί η νομική διαδικασία για να καταργηθούν οι περιοριστικοί όροι, ιδιαίτερα της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, γιατί επιθυμεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο».

Τι ισχυεί για τις επαφές της με τον Τύπο - Τι κάνει στα κοινωνικά δίκτυα


Αν και δεν αναφέρεται πουθενά ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα, υπάρχει ρητή αναφορά στις σχέσεις που επιτρέπεται να έχει με τον Τύπο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ στους όρους που της επιβλήθηκαν αναφέρεται ο όρος «να μην έρθει σε επαφή με κανένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στον φάκελο υπό έρευνα, μεταξύ άλλων μέσω του Τύπου».

Η Εύα Καϊλή ωστόσο, δεν είχε κάνει την επανεμφάνισή της στους λογαριασμούς της που, όπως ήταν φυσικό λόγω της προφυλάκισής της, δεν είχαν καμία δραστηριότητα από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά οι όροι απελευθέρωσης της Εύας Καϊλή


Στις 25 Μαΐου, ο ανώτατος δικαστικός Μισέλ Κλεζ εξέδωσε ανακοίνωση με το περιεχόμενο των όρων απελευθέρωσης της Εύας Καϊλή η οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος.
Οι περιοριστικοί όροι προβλέπουν:
- να επιστραφεί ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την ηλεκτρονική επιτήρηση·(ηλεκτρονικό βραχιολάκι)
- να διαμένει στην κατοικία της και να μην τροποποιεί την κατοικία χωρίς προηγουμένως να ειδοποιήσει τον ανακριτή·
- να μην εγκαταλείψει την εθνική επικράτεια του Βελγίου χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του ανακριτή·
- να μην έρθει σε επαφή με κανένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στον φάκελο υπό έρευνα, μεταξύ άλλων μέσω του Τύπου·
- να απαντά σε όλες τις κλήσεις των αστυνομικών ή δικαστικών αρχών, συμπεριλαμβανομένων των κλήσεων που αποστέλλονται από εμπειρογνώμονες που έχουν ορίσει· και
- να είναι στη διάθεση για παρακολούθηση από επιμελητή κοινωνικής αρωγής της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...