Πολιτική

Στην κάλπη επιστρέφουν οι πολίτες την 25η Ιουνίου: Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις (Βίντεο)

Στην κάλπη επιστρέφουν οι πολίτες την 25η Ιουνίου, για τις εκλογές 2023 που πιθανώς να επιφέρουν και μια αυτοδύναμη κυβέρνηση για την επόμενη τετραετία.

Όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων τρέχουν τις δικές τους έρευνες τα τελευταία 24ωρα, με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Κοραή να αποκαλύπτει στην εκπομπή "Live News" του Mega την τάση για τα ποσοστά των κομμάτων, όπως καταγράφονται στα γκάλοπ.

Σύμφωνα με όσα είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο η Χριστίνα Κοραή, επικαλούμενη κομματικές πηγές, καταγράφεται μια ανοδική τάση για τη Νέα Δημοκρατία. Φαίνεται ότι οι δηλώσεις στελεχών ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση φόρων σε επιχειρήσεις ευνοούν το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο έχει ως στόχο τουλάχιστον να διατηρήσει τα ίδια ποσοστά με την κάλπη της 21ης Μαΐου, που μπορεί να του δώσουν πάνω από 160 έδρες στη Βουλή.

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Άνοδος ΝΔ, στάσιμος ο ΣΥΡΙΖΑ, μικρή πτώση ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή η Κωνσταντοπούλου
Οι προβλέψεις του Δημήτρη Μαύρου (MRB) για τις εκλογές: Οι διαρροές της ΝΔ, ο κίνδυνος από τη Νίκη και η μάχη ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ
Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, η εκτίμηση είναι ότι κινείται πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα, με ανώτερη τιμή ποσοστών το 22%.

Πτώση για ΠΑΣΟΚ, μπαίνει στη Βουλή η Κωνσταντοπούλου


Σχετικά με τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, καταγράφεται μια μικρή πτώση μισής μονάδας περίπου, καθώς φαίνεται ότι η συζήτηση των τελευταίων 2-3 ημερών για το φορολογικό πρόγραμμα του κόμματος φρέναρε απότομα την εκλογική ανέλιξή του.

Όσο για τα κόμματα που δίνουν μάχη για την είσοδό τους στη Βουλή, η Χριστίνα Κοραή ανέφερε πως το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου "Πλεύση Ελευθερίας" παρουσιάζεται ως σίγουρο για το Κοινοβούλιο, ενώ το κόμμα "Νίκη"... μπαινοβγαίνει, με τα ποσοστά του να μη δίνουν σαφή εικόνα.

Για την "Ελληνική Λύση" του Κυριάκου Βελόπουλου τα ποσοστά του παρουσιάζονται ρευστά, αφού άλλες δημοσκοπήσεις τον δείχνουν στο 4,5%, που έλαβε και στις εκλογές, ενώ άλλες πιο κάτω.

Γενικότερα, η εικόνα που βγαίνει από τις τελευταίες έρευνες δεν είναι τόσο ασφαλής, αφού πιο αξιόπιστες θα είναι οι δημοσκοπήσεις που θα αρχίσουν να γίνονται από την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες έχουν ενδιαφέρον και μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμες για την εξαγωγή συμπερασμάτων ενόψει της κρίσιμης εκλογικής μάχης στις 25 Ιουνίου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ