Πολιτική

ΠΑΣΟΚ - Ανδρουλάκης για το έργο του εκλιπόντος Χρήστου Οικονόμου: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ήταν μία εκ των μεγαλύτερων μεταρρυθμίσεων του ΠΑΣΟΚ"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια του πρώην υπουργού Χρήστου Οικονόμου που έφυγε σε ηλικία 89 ετών.

Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος και «δημοκράτης και αφοσιωμένος αγωνιστής της Δημοκρατικής Παράταξης» δήλωσε αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης για να αναφέρει στη συνέχεια ότι άφησε «σπουδαία παρακαταθήκη ως υφυπουργός Υγείας επί Ανδρέα Παπανδρέου με την τεράστια και πολύτιμη συνεισφορά του στην οργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μίας εκ των μεγαλύτερων μεταρρυθμίσεων του ΠΑΣΟΚ».

Επισημάνθηκε χαρακτηριστικά η «εντιμότητα, εργατικότητα και το πολιτικό ήθος» που τον διέκρινε, κάνοντάς τον να ξεχωρίζει τόσο εντός όσο και εκτός της πολιτικής σκηνής, μένοντας μάλιστα ως το τέλος στο πλευρό του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης.

Κλείνοντας, ο κ.  Ανδρουλάκης εξέφρασε τα ειλικρινή και θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με θλίψη αποχαιρετώ τον Χρήστο Οικονόμου, έναν αφοσιωμένο αγωνιστή της Δημοκρατικής Παράταξης και βαθιά δημοκράτη, που έφυγε από τη ζωή.

Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, εκλεγόταν ανελλιπώς βουλευτής επί 23 χρόνια, αφήνοντας σπουδαία παρακαταθήκη ως υφυπουργός Υγείας επί Ανδρέα Παπανδρέου με την τεράστια και πολύτιμη συνεισφορά του στην οργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μίας εκ των μεγαλύτερων μεταρρυθμίσεων του ΠΑΣΟΚ.

Η εντιμότητα, η εργατικότητα και το πολιτικό του ήθος ήταν στοιχεία, που τον ξεχώριζαν τόσο εντός όσο και εκτός του στίβου της πολιτικής, από τον οποίο αποχώρησε οικειοθελώς, μένοντας πάντοτε όμως, μέχρι και την τελευταία στιγμή, στο πλευρό του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης με τις προοδευτικές του θέσεις και ιδέες.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρόμος για την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του στόλου μας από τους Τούρκους- "Άρον -άρον" ενεργοποιούν το σόναρ ανίχνευσης δυτών "Aras-2023"

Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι τα λιμάνια τους στα μικρασιατικά παράλια και οι κρίσιμες σταθερές εγκαταστάσεις παροχής ...
Μέση Ανατολή 0

Το Master plan ΗΠΑ-Ισραήλ διάνοιξης του "θαλάσσιου καναλιού Μπέν Γκουριόν" σβήνει τη Διώρυγα του Σουέζ- Έρχονται τεκτονικές αλλαγές σε Παγκόσμιο εμπόριο και άμυνα

Ισραήλ -ΗΠΑ φαίνεται ότι προωθούν  την κατασκευή του  «Καναλιού Μπεν Γκουριόν», με το οποίο θα συνδεόταν ο κόλπος της...