Πολιτική

To έξυπνο πατίνι του Κυριάκου Μητσοτάκη! - Όλο εκπλήξεις η περιοδεία του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη!

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Το ιδιαίτερο αυτοκίνητο που οδήγησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης το οποίο βρίσκεται εκεί.


Σε αυτό, οι επιστήμονες διεξάγουν έρευνες που αφορούν στην εξέλιξη προηγμένων τεχνολογιών σε πολλούς τομείς, μεταξύ των οποίων και της καθαρής ενέργειας και καυσίμων για χαμηλή ή μηδενική εκπομπή ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα, όπως και την εξέλιξη ενός οχήματος αυτόνομης οδήγησης.

Σε ό,τι αφορά στο τελευταίο, ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να δει από κοντά ένα πειραματικό, αμιγώς ηλεκτρικό διθέσιο αυτοκίνητο αυτόνομης κίνησης και μετακινηθεί με αυτό, διαπιστώνοντας τις δυνατότητες τόσο αυτού όσο και αυτές των επιστημόνων τού ΕΚΕΤΑ.

Εκτός αυτού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε και για το αμιγώς ηλεκτρικό πατίνι το οποίο έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει εάν κινείται σε μέρος όπου υπάρχουν πεζοί ή σε οριοθετημένο διάδρομο ή όχι και να προσαρμόζει κατάλληλα την ταχύτητά του.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε και για την ενασχόληση τους που αφορά σε πληθώρα δραστηριοτήτων όπως η συνδρομή τής τεχνολογίας στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, στην αντιαεροπορική άμυνα, κ.ά.


Σε δήλωσή του είπε σχετικά: «Θέλω να συγχαρώ όλους τους εργαζόμενους, τους ερευνητές, όλο το προσωπικό, γιατί γίνεται πραγματικά μια πολύ σημαντική δουλειά. Και να επαναλάβω αυτό το οποίο είπα και πριν.

»Η έρευνα πρέπει να έχει και ένα πραγματικό αποτύπωμα στη βελτίωση της καθημερινότητας, στη βελτίωση της παραγωγικότητας, στα ζητήματα των βιώσιμων μεταφορών και των “έξυπνων” πόλεων, είναι στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων μας, δεν είναι κάτι το οποίο θα γίνει στο μέλλον, είναι κάτι το οποίο ήδη γίνεται σήμερα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ