Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Δένδιας-Τσαβούσογλου: Σύντομη συνάντηση στις Βρυξέλλες

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Σύντομη συνάντηση είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Στη συνάντηση αρχικά συμμετείχε και η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Όλτα Τζάτσκα, ενώ ακολούθως παρέμειναν οι Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, οι οποίοι είχαν σύντομη συνομιλία.

Το τετ α τετ πραγματοποιήθηκε την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ολοκληρώνει την επίσκεψη του στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, συνοδευόμενος από τον Τούρκο ομόλογο του, Χουλουσί Ακάρ. 

“Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που μας πρόσφερε βοήθεια. Θέλω να σας ευχαριστήσω για άλλη μία φορά. Και θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειας των θυμάτων στο δυστύχημα στα Τέμπη και να ευχηθώ καλή ανάρρωση στους τραυματίες”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ.

Και συνέχισε: “Οι σχέσεις μας με την Ελλάδα έχουμε προβλήματα τα οποία πρέπει να λύσουμε, στο πνεύμα της συμμαχίας, του ειρηνικού διαλόγου, ώστε να ωφεληθούν και οι δύο πλευρές. Αυτό που επιθυμούμε και ελπίζουμε είναι να μην περιμένουμε άλλη μία καταστροφή για να έρθουν κοντά οι δύο χώρες και ελπίζουμε ότι οι πόρτες του διαλόγου να μείνουν ανοιχτές. Επιθυμία μας είναι το Αιγαίο και η Μεσόγειος να γίνουν θάλασσα μια φιλίας, και Ελλάδα και Τουρκία να ζήσουν με ευημερία”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Η Ελλάδα θα χρησιμοποιεί μόνιμα βουλγαρική αεροπορική βάση για να επεκτείνει επίσημα την παρουσία της στην Μαύρη Θάλασσα

Βούλγαροι Βουλευτές: Εάν τα αμερικανικά αεροσκάφη ανεφοδιασμού επιστρέψουν στη Βουλγαρία, η Ελλάδα πρέπει να αναπτύξει...